![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.03.2005
![]() |
Problem z nagrywaniem - wszystkiego - Lite On SOHW 1653S
Witam
Potrzebuje pomocy przy rozwiązaniu pewnego problemu, mianowicie, jak napisałem w tytule, nie jestem w stanie wypalić żadnego rodzaju danych. Używam NERO obecnie 6.6.0.3 (próbowałerm innych - straszych). Wygląda to w ten sposób, próbuje nagrać płytkę, program zaczyna przełapywać pliki (catching files) i tu klops. Kończy łapać pkiki i ani rusz dalej. Próbowałem nagrywać na różnych płytkach od esperanzy po TDK. Firmware nagrywarki to "CS07". Nagrywarka chodzi na MASTER na kanlae razem z innym cd-rom. Dysk jest podpiety na drugim kanale. Chyba podałem wszystkie info jakie mogą się przydać do zdiagnozowania problemu, jeśli jest jeszcze coś to proszę pisać na forum albo mail: mszarkowski@poczta.fm. Pozdrawiam i dziękuję za każdą poradę. Michał Szarkowski Ostatnio zmieniany przez mszarkowski : 25.03.2005 o godz. 15:06 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
podepnij nagrywarke na oddzielna tasiemke i sprawdz wtedy a takze sprawdz czy dma ci dziala poprawnie czy aspi masz zainstalowane a jak to nic nieda to sprobuj inny program
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Dodam jeszcze że mógłbyś też zmienic bios - CS0C polecam jako sprawdzony
![]()
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.03.2005
![]() |
Witam,
na początek dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Jeśłi chodzi o tasiemki, aspi i biosy wszystko jest ok. Problem cały czas lezał w WINDOWS - chodziło o UDMA, ale w nietypowy sposób. System niewykrywał?? (nie wyświetlał w menadżerze urządzeń) ani pierwszego ani drugiego kanału IDE. Wobec tego nie mogło chodzić UDMA a ja nie mogłem tego uswtawić. Reinstalacja systemu rozwiązała tą sprawę. Jeśłi chodzi o BIOS to zgodnie z poradą serwisu technicznego Lite-ON (swoją droga byłem pozytywnie zaskoczony fachowościa i szybkościa odpowiedzi) wgrałem BIOS CS0K i wszystko chodzi jka należy - najmniejszych problemów. Jeszcze raz dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2005
![]() |
Witam,
Mam problem z Lite-On SOHW-1653S Kiedy wkladam czysta plytke nie ma znaczenia DVD czy CD moja nagrywarka poprostu jej nie widzi. Ale normalnie czyta wszelkiego rodzaju plyty nagrane DVD, DVD-R, CD, CD-RW, filmy DVD. Naped zostal sprawdzony na komputerze brata i tam wszystko jest OK. Uzywam Nero 6.3.1.11 Firmware Version: CS07 Win XP SP2 Celeron 2.6 768 RAM Bios plyty glownej jest z 2003 Czy to moze byc wina biosu plyty glownej ? Z gory dziekuje za pomoc. Problem juz nie aktualny !!!
Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne ![]() Ostatnio zmieniany przez Fireworkss : 04.04.2005 o godz. 07:56 |
![]() |
![]() |
|
|