![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.07.2008
![]() |
Witam.
Mam na dysku kilka obrazów iso powyżej pojemności dla zwykłych płyt DVD. Kupiłem w celu ich nagrania 4 płyty DVD+R DL Philips'a (maksymalna prędkość nagrywania na nich to 8x) i chciałem je nagrać na nagrywarce LG GSA-4160B. I nie ważne jaki program użyję (ImgBurner, Alcohol 120% 1.9.7.0., CloneDVD 2.9.1.7., Nero 8) wszędzie przez rozpoczęciem nagrywania wyskakuje mi błąd zapisu - "Write protected" i nagrywanie zostaje przerwane. Nie ma też znaczenie jaki obraz bo wszędzie jest ten sam problem ![]() System jest dopiero co instalowany (Windows Vista 32bit), komputer przeszedł 'gruntowne odmłodzenie' (Intel Core 2 Duo E8400 i 2GB RAM). Nagrywarka niemłoda (4 lata) ale w opisie producenta pisze że nagrywa DVD+R DL, co prawda z prędkością 2,4x ale żaden program (oprócz CloneDVD) takiej prędkości nie pozwalał mi wybrać - wszędzie od 1 do 5x. Nagrywarka na najnowszy dostępny firmware - A305. Mój nick który wszędzie używam jest jakoś zajęty, więc musiałem wymyślić jakiś nowy ![]() Teraz zajrzałem że Nero 8 ma InfoTool - i jak chciałem jego uruchomić to pisze, że w napędzie jest nieprawidłowa płyta (właśnie ten Philips) - jak jednak przeszło zbieranie danych, to jest napisane, że płyta obsługuje prędkości 5,2x-4,2x-3,1x-2,1x-1x-0,5x ![]() Ostatnio zmieniany przez Reetou : 05.07.2008 o godz. 22:16 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najnowszy firmware A306
DMA, tasma 80. W zasadzie, jedyne co mi przychodzi do glowy to firmware. Moze po prostu nie widzi tych plyt, lub je zle rozpoznaje. Co do dyskusji i jej fachowosci - fascynujaca po prostu czytalem z wypiekami i nie moge sie doczekac dalszego ciagu. Nawet mam taka fantazje ze Vizzard ma rozdwojenie jazni ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Aha!
Cytat:
![]() A co na to CD/DVD Inspector? Moze faktycznie w bazie nagrywarki nie ma tych jakze egzotycznych plyt? ![]() Ja bym zawalczyl z DL Verbatima i zobaczyl co z tego wynika. Moze jakis deszcz latajacych zab, albo gadajacych kamieni? Ps: czym sie objawia merytorycznosc i pozamertorycznosc rozdwojenia jazni Vizzarda?
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.07.2005
![]() |
troche stara nagrywara i moze se z dl dobrze nie radzic, zawsze mozesz nauczyc firmware nowych plyt. moze pomoze.
http://ala42.cdfreaks.com/MCSE/ |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
LG GSA-h55L i problem z nagrywaniem plyt DVD | quiet | Napędy optyczne DVD | 15 | 30.12.2007 13:03 |
liteon SHM-165P6S problem z nagrywaniem obrazów płyt DVD | AnthraXsc | Napędy optyczne DVD | 0 | 21.02.2007 20:47 |
LG GSA-4166B Problem z nagrywaniem DVD | Zabuzasan | Napędy optyczne DVD | 4 | 02.12.2006 23:01 |
problem z nagrywaniem DVD Alcoholem120% | p911 | Napędy optyczne DVD | 1 | 21.02.2006 17:56 |
Problem z nagrywaniem plyt dvd-rw (Sony DVD RW DW-D22A) | Ludzik | Nośniki optyczne | 0 | 04.12.2005 22:43 |