Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.08.2007, 21:29   #1
tordon
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.08.2007
Posty: 2
tordon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z nagrywaniem DVD - stacja DVD zmienia sie na CD

Witam,

Mam problem z nagrywaniem plyt DVD (nie tyle w filmow DVD, ile czegokolwiek na plycie DVD).
Otóz Windows widzi nagrywarke - w "moim komputerze" wykazuje mi w spisie dyskow "Stacja dysków DVD-RAM".

Jednakże gdy wsadze do napędzu pusta płytę DVD, to ten sam napęd zmienia się w "stacja dysków CD" i nie ma mozliwosci nagrania plyty DVD (tylko CD).

Podobnie w Nero -> przed wsadzeniem plytki wszystko jest OK, ale po wsadzeniu albo nie widzi tego napedu ablo widzi go jako naped CD (tak czy inaczej nie moge nagrac plyty DVD).

ps. jest to nowa nagrywarka Samsunga, odtwarza DVD poprawnie.

Bede wdzieszny za pomoc
t.
tordon jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.08.2007, 21:39   #2
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 33,564
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jaki model, konkretnie?

Jeśli masz włączone systemowe nagrywanie w XP - wyłącz.

Jakie taśmy (40 czy 80 żył)?

Jak co gdzie podłączone (HDD vs. nagrywarka)?

I jeszcze to, na wszelki wypadek --> https://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57073
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.08.2007, 00:23   #3
tordon
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 02.08.2007
Posty: 2
tordon w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagrywarka Samsung SH-S182M, bios SB05 (najnowszy)

Nagrywanie w XP wylaczone, ASPI i DMA zgodnie z opisem.

Tasmy klasyczne, szerokie, wiec chyba 80tki.

Na jednej sa dwa HDD (master i slave) na drugiej jest ta nagrywarka DVD (master) i CD-ROM (slave).

Moze HDD powinny byc oba master, a CD i DVD slave?
tordon jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.08.2007, 04:14   #4
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 33,564
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Sprawdź na innym komputerze - z opisu wynika, że podłączone są należycie.

Ewentualnie odepnij na jakiś czas cdrom'a.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.