![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.07.2004
![]() |
Problem z nagrywaniem Liteon 851s
Mam bardzo dziwny problem z nagrywaniem nagrywarką Liteona 851s.
Polega on na tym że nagrywam płytkę, teoretycznie jest ok. Wkładam płytke do czytnika i często zdarza się że jeden (lub kilka na czesem kilka tysięcy) plik nie daje się z takiej płytki odczytać. Wkładam tą samą płytkę do nagrywarki - wszystko czyta się ok. Przeflashowałem nagrywarke i czytnik najnowszym biosem jaki znalazłem ( teraz mam nie 851s a 851S@832S czy jakoś tak ![]() Czytnik to Toshiba SD-M1802. Oba napędy są podpięte do jednej taśmy (stary typ - do udma33), nagrywarka jest jako master, czytnik jako slave. Uprzedzając pytania - to się dzieje zarówno z badziewnymi płytkami i jak i z tymi z górnej półki (Verbatim, TDK). Czy koś ma jakieś sugestie? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 16.06.2004
![]() |
A jakiej konfiguracji komputera używasz i z jaką prędkościa nagrywasz płytki (kolega miał podobny problem na 451S jak nagrywał z większą prędkością niż 2,4x to nie mogł odczytać koncówki płyty nawet na nagrywarce ).
Pomogła dopiero wymiana zasilacza na mocniejszy, spróbuj wypalić z prędkościa 2,4x i zobacz czy dalej występuje ten problem który opisujesz. Pozdrawiam ![]() Liteon najlepsze nagrywarki pod słońcem !!!!!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.06.2004
![]() |
tez mam
litka 851 i wczoraj odkrylem cos ciekawego:
- mam badziewne plytki BENQ (za 50gr/szt) i badziewnie sie na nich nagrywalo (co trzecia do kosza lub z wielkimi oporami odczytana), az do wczoraj - otoz robie obraz ISO tego co chce nagrac (w WINISO) i wypalam DECRYPTEREM no i jestem w szoku: nagranych piec plyt "smiga jak ta lala", w teście plyt ocena 86-94 punkty - wczesniej czesto "0" ![]() |
![]() |
![]() |
|
|