Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.06.2005, 21:06   #1
zxczxc
Bywalec

Data rejestracji: 22.11.2004
zxczxc w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problem z nagrywaniem multisesyjnym

Witam,

mam taki problem: wlasnie nagrywalem sobie plytki DVD w nero 6. Czesc z nich chcialem zrobic wielosesyjne - odznaczylem finalizowanie, potem po ponownym wlozeniu plytki zaznaczylem kontynuuj dysk multisesyjny, dodalem nowe foldery, zapisz, proces zakonczyl sie sukcesem, OK i wyjazd plytki z napedu. Wkladam ja spowrotem i niestety nie ma na niej nic co bylo dogrywane Takich plytek mam 5
Czy ktos moze mi powiedziec dlaczego sie tak dzieje i czy jest jakas szansa na dojscie do tych danych?

chodzi o plytki DVD+R 4.7GB, po dograniu nowej sesji plyty nie byly finalizowane

pozdr.

zxc
zxczxc jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.06.2005, 23:12   #2
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez zxczxc
Witam,

mam taki problem: wlasnie nagrywalem sobie plytki DVD w nero 6. Czesc z nich chcialem zrobic wielosesyjne - odznaczylem finalizowanie, potem po ponownym wlozeniu plytki zaznaczylem kontynuuj dysk multisesyjny, dodalem nowe foldery, zapisz, proces zakonczyl sie sukcesem, OK i wyjazd plytki z napedu. Wkladam ja spowrotem i niestety nie ma na niej nic co bylo dogrywane Takich plytek mam 5
Czy ktos moze mi powiedziec dlaczego sie tak dzieje i czy jest jakas szansa na dojscie do tych danych?

chodzi o plytki DVD+R 4.7GB, po dograniu nowej sesji plyty nie byly finalizowane

pozdr.

zxc
Kłania się wyszukiwarka

Było już wiele razy

Między innymi TU i TU
Stary 13.06.2005, 00:25   #3
zxczxc
Bywalec

wiesz co, widzialem te informacje ale albo ja cos nie qmam albo one u mnie nie dzialaja:

1. podmienilem udfs.sys (znalazlem tylko w c:\windows\system32\drivers) i zresetowalem komputer ale naped nadal widzi tylko pierwsza sesje
2. zainstalowalem nero multi mounter i we wlasciwosciach napedu mam zakladke volumes ale tez podaje tylko 1 sesje

nie mam w domu nagrywarki tylko DVD LG ale jak rozumiem powinno to dzialac na zwyklym czytniku DVD

co mam wiecej z tym zrobic?

zxc
zxczxc jest offline  
Stary 13.06.2005, 00:31   #4
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez zxczxc
wiesz co, widzialem te informacje ale albo ja cos nie qmam albo one u mnie nie dzialaja:

1. podmienilem udfs.sys (znalazlem tylko w c:\windows\system32\drivers) i zresetowalem komputer ale naped nadal widzi tylko pierwsza sesje
2. zainstalowalem nero multi mounter i we wlasciwosciach napedu mam zakladke volumes ale tez podaje tylko 1 sesje

nie mam w domu nagrywarki tylko DVD LG ale jak rozumiem powinno to dzialac na zwyklym czytniku DVD

co mam wiecej z tym zrobic?

zxc

Ja się w to nie bawiłem, więc ci nie pomogę

Być może samo nagranie już powinno sie odbywać po podmienieniu udfs.sys

Bo tam w tematach im to zadziałało

BTW Zobacz jeszcze na innych napędach

Bo być może ten twój DVD nie chce tego zobaczyć

A na innym czytniku pójdzie

Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 13.06.2005 o godz. 00:36
VIZZARD jest offline  
Stary 13.06.2005, 00:38   #5
zxczxc
Bywalec

no dobra, dziekuje bardzo za rady. sprobuje jeszzce na innym czytniku.
Jednak jakby ktos mial jeszcze jakies konstruktywne pomysly bede bardzo wdzieczny

pozdr

zxc
zxczxc jest offline  
Stary 13.06.2005, 20:27   #6
zxczxc
Bywalec

sprawdzalem na innym czytniku DVD i obie opcje nie dzialaja tak jak u mnie

pomozcie prosze

zxc
zxczxc jest offline  
Stary 14.06.2005, 14:16   #7
zxczxc
Bywalec

rozumiem ze czesc napedow DVD ma problem z czytaniem plyt wielosesyjnych ale w tym przypadku nawet w nagrywarce gdzie wszystko bylo wypalane nie widac dogranych sesji. czy to nie jest dziwne?

zxc
zxczxc jest offline  
Stary 14.06.2005, 14:19   #8
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
edit istnieje
Stary 14.06.2005, 14:27   #9
zxczxc
Bywalec

tak ale nie przesuwa watku do gory a tak sie dziwnie sklada ze zalezy mi na rozwiazaniu tego problemu

zxc
zxczxc jest offline  
Stary 14.06.2005, 18:42   #10
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Dobra!

Nie miałem takiej potrzeby

Ale ze względu na mnożące się problemy i pytania o multisesję

Sam postanowiłem to sprawdzić i podzielić sie spostrzeżeniami

A więc:

1. Nero 6.6.0.12, nagrywarka BenQ 1620 B7U9, WinXPPRO SP1, Mediastore DVD+R x4, bitsetting

2. Wybieram: Utwórz dysk multisesyjny i nagrywam

3. Następnie wyjmuję płytę, wkładam ponownie, odpalam ponownie NBR

4. Wybieram: Kontynuuj Dysk Multisesyjny i nagrywam drugą sesję

5. Wyjmuję płytę, wkładam ponownie i ...

6. Pierwsza sesja nagrana, widoczna, dane do użytku

7. Druga sesja nagrana, widoczna, dane do użytku

8. Nie stosowałem żadnych podmianek UDFS.sys czy czegokolwiek

9. Płytka widoczna w całej okazałości także na Litku 832

Więc o so chosi?

Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
problem z nagrywaniem multisesyjnym-multisesja.jpg  
Stary 14.06.2005, 22:13   #11
zxczxc
Bywalec

no to powiedzialbym ze jestes szczesciazem. Ja natomiast:

1. Nero 6.6.0.12, nagrywarka Sony DVD RW-DW-D22A, Win Millenium, TDK DVD+R x8,

2. Na poczatku nagralem jak zwykla plytke ale bez finalizacji. Potem nagralem jako dysk multisesyjny. W obu przypadkach taki sam rezultat.

3. Następnie wyjmuję płytę, wkładam ponownie, odpalam ponownie NBR

4. Wybieram: Kontynuuj Dysk Multisesyjny i nagrywam drugą sesję - nagranie zakonczone sukcesem

5. Wyjmuję płytę, wkładam ponownie i ...

6. WIDZE TYLKO PIERWSZA SESJE (w obu przypadkach z pkt. 2) - zarowno na komputerze gdzie plytka byla nagrywana (u znajomego) jak i u mnie w domu (XP SP2, LG DVD-ROM DRD81200B)

7. Po odwiedzeniu tego forum robie podmianke pliku UDFS.sys w katalogu windows\system32\drivers (na moim komputerze) - po restarcie nic sie nie zmienia

8. instaluje nero multi mounter wedlug zawartej w zipie instrukcji, restart i nadal widze tylko 1 sesje - w opcjach napedu nie pojawiaja sie zadne dodatkowe informacje

9. punkty 7. i 8. wykonuje na jeszcze innym komputerze z odtwarzaczem Toshiba DVD-ROM SD-M1212 i nadal jest to samo

10. nic z tego nie rozumiem, potrzebuje pomocy, nie wiem co z tym fantem dalej zrobic

Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Więc o so chosi?
no to ja sie qrka pytam o co chodzi

pomozcie prosze bo nie dosc ze mam 5 nie w pelni nagranych plytek to jeszcze zdazylem skasowac z twardziela czesc tych dogranych danych i teraz chcialbym jakos je odzyskac. Zreszta wogole chcialbym byc w stanie nagrywac plytki wielosesyjne bo czemu nie. Jezeli VIZZARD piszesz ze problemy i pytania o multisesje sie mnoza to znaczy ze nie jest to tylko jakis moj pechowy przypadek. Dlatego jeszcze raz bardzo prosze o pomoc w rozwiazaniu tego problemu - na pewno przyda sie tez innym

pozdrawiam serdecznie

zxc
zxczxc jest offline  
Stary 14.06.2005, 23:45   #12
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Tyle tylko, że jeżeli u mnie jest wszystko OK bez żadnego kombinowania

To w ogóle od czego zacząć?

Napęd? No nie przypuszczam

Nero? Raczej niemożliwe przy tych samych wersjach

Stawiam na WinME

Że to ono spier****ło na początku i takie są efekty

Tam nawet podmianka udfs.sys nie pomaga

A jeżeli ME zrobiło brzydko przy nagrywaniu pierwszym - to potem dalsze są też be :\

A coś mi sie wydaje, że WinXP da radę

A jeżeli już podmienia się to udfs.sys - to musi to zostać zrobione przed pierwszym nagraniem
Stary 14.06.2005, 23:58   #13
zxczxc
Bywalec

1. czyli co podmienic udfs.sys u kumpla na Millenium? (i skad wziasc wersje na Millenium?)
2. co zrobic z juz dogranymi sesjami - nie ma szans ich odzyskac?

zxc
zxczxc jest offline  
Stary 15.06.2005, 00:21   #14
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez zxczxc
1. czyli co podmienic udfs.sys u kumpla na Millenium? (i skad wziasc wersje na Millenium?)
2. co zrobic z juz dogranymi sesjami - nie ma szans ich odzyskac?

zxc
Nie wiem czy jest taki myk na ME - po prostu nie nagrywać tam multisesji

Jeżeli już coś w tym rodzaju - to raczej Nero InCD

A co do odzysku danych sesyjnych - potrzebny jest jakiś program

Który umożliwia rozpoznawanie sesji

Zobacz np. TU

Nawet chyba kiedyś się tym bawiłem z raczej pozytywnymi wynikami

Stary 15.06.2005, 01:39   #15
zxczxc
Bywalec

no dobra, ,tylko gdzie znalezc ten program? na stronie ktora podales nie ma linku do zassania W necie jest napisane ze to czesc WinOnCd Power Edition - ja mam zainstalowana wersje 5 ale nie ma tam Session Selector a nie moge znalezc instalki zeby sprawdzic czy po prostu nie zostal pominiety

probowalem 3 innych

badcopy pro
CD-R Diagnostic v1.72
CDRoller601

wszystkie pokazuja tylko 1 sesje

zxc
zxczxc jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: