![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.11.2004
![]() |
problem z nagrywaniem multisesyjnym
Witam,
mam taki problem: wlasnie nagrywalem sobie plytki DVD w nero 6. Czesc z nich chcialem zrobic wielosesyjne - odznaczylem finalizowanie, potem po ponownym wlozeniu plytki zaznaczylem kontynuuj dysk multisesyjny, dodalem nowe foldery, zapisz, proces zakonczyl sie sukcesem, OK i wyjazd plytki z napedu. Wkladam ja spowrotem i niestety nie ma na niej nic co bylo dogrywane ![]() Czy ktos moze mi powiedziec dlaczego sie tak dzieje i czy jest jakas szansa na dojscie do tych danych? chodzi o plytki DVD+R 4.7GB, po dograniu nowej sesji plyty nie byly finalizowane pozdr. zxc |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Było już wiele razy Między innymi TU i TU ![]()
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
wiesz co, widzialem te informacje ale albo ja cos nie qmam albo one u mnie nie dzialaja:
1. podmienilem udfs.sys (znalazlem tylko w c:\windows\system32\drivers) i zresetowalem komputer ale naped nadal widzi tylko pierwsza sesje 2. zainstalowalem nero multi mounter i we wlasciwosciach napedu mam zakladke volumes ale tez podaje tylko 1 sesje nie mam w domu nagrywarki tylko DVD LG ale jak rozumiem powinno to dzialac na zwyklym czytniku DVD co mam wiecej z tym zrobic? zxc |
![]() |
![]() |
#4 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Ja się w to nie bawiłem, więc ci nie pomogę ![]() Być może samo nagranie już powinno sie odbywać po podmienieniu udfs.sys Bo tam w tematach im to zadziałało ![]() BTW Zobacz jeszcze na innych napędach Bo być może ten twój DVD nie chce tego zobaczyć A na innym czytniku pójdzie ![]()
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 13.06.2005 o godz. 00:36 |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
no dobra, dziekuje bardzo za rady. sprobuje jeszzce na innym czytniku.
Jednak jakby ktos mial jeszcze jakies konstruktywne pomysly bede bardzo wdzieczny pozdr zxc |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
sprawdzalem na innym czytniku DVD i obie opcje nie dzialaja tak jak u mnie
![]() pomozcie prosze zxc |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
rozumiem ze czesc napedow DVD ma problem z czytaniem plyt wielosesyjnych ale w tym przypadku nawet w nagrywarce gdzie wszystko bylo wypalane nie widac dogranych sesji. czy to nie jest dziwne?
zxc |
![]() |
![]() |
#8 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
edit istnieje
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
tak ale nie przesuwa watku do gory a tak sie dziwnie sklada ze zalezy mi na rozwiazaniu tego problemu
zxc |
![]() |
![]() |
#10 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Dobra!
Nie miałem takiej potrzeby ![]() Ale ze względu na mnożące się problemy i pytania o multisesję Sam postanowiłem to sprawdzić i podzielić sie spostrzeżeniami A więc: 1. Nero 6.6.0.12, nagrywarka BenQ 1620 B7U9, WinXPPRO SP1, Mediastore DVD+R x4, bitsetting 2. Wybieram: Utwórz dysk multisesyjny i nagrywam 3. Następnie wyjmuję płytę, wkładam ponownie, odpalam ponownie NBR 4. Wybieram: Kontynuuj Dysk Multisesyjny i nagrywam drugą sesję 5. Wyjmuję płytę, wkładam ponownie i ... 6. Pierwsza sesja nagrana, widoczna, dane do użytku 7. Druga sesja nagrana, widoczna, dane do użytku 8. Nie stosowałem żadnych podmianek UDFS.sys czy czegokolwiek 9. Płytka widoczna w całej okazałości także na Litku 832 Więc o so chosi? ![]()
#11 | |
Bywalec
![]() |
no to powiedzialbym ze jestes szczesciazem. Ja natomiast:
1. Nero 6.6.0.12, nagrywarka Sony DVD RW-DW-D22A, Win Millenium, TDK DVD+R x8, 2. Na poczatku nagralem jak zwykla plytke ale bez finalizacji. Potem nagralem jako dysk multisesyjny. W obu przypadkach taki sam rezultat. 3. Następnie wyjmuję płytę, wkładam ponownie, odpalam ponownie NBR 4. Wybieram: Kontynuuj Dysk Multisesyjny i nagrywam drugą sesję - nagranie zakonczone sukcesem 5. Wyjmuję płytę, wkładam ponownie i ... 6. WIDZE TYLKO PIERWSZA SESJE (w obu przypadkach z pkt. 2) - zarowno na komputerze gdzie plytka byla nagrywana (u znajomego) jak i u mnie w domu (XP SP2, LG DVD-ROM DRD81200B) 7. Po odwiedzeniu tego forum robie podmianke pliku UDFS.sys w katalogu windows\system32\drivers (na moim komputerze) - po restarcie nic sie nie zmienia 8. instaluje nero multi mounter wedlug zawartej w zipie instrukcji, restart i nadal widze tylko 1 sesje - w opcjach napedu nie pojawiaja sie zadne dodatkowe informacje 9. punkty 7. i 8. wykonuje na jeszcze innym komputerze z odtwarzaczem Toshiba DVD-ROM SD-M1212 i nadal jest to samo 10. nic z tego nie rozumiem, potrzebuje pomocy, nie wiem co z tym fantem dalej zrobic ![]() Cytat:
![]() pomozcie prosze bo nie dosc ze mam 5 nie w pelni nagranych plytek to jeszcze zdazylem skasowac z twardziela czesc tych dogranych danych i teraz chcialbym jakos je odzyskac. Zreszta wogole chcialbym byc w stanie nagrywac plytki wielosesyjne bo czemu nie. Jezeli VIZZARD piszesz ze problemy i pytania o multisesje sie mnoza to znaczy ze nie jest to tylko jakis moj pechowy przypadek. Dlatego jeszcze raz bardzo prosze o pomoc w rozwiazaniu tego problemu - na pewno przyda sie tez innym pozdrawiam serdecznie zxc |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Tyle tylko, że jeżeli u mnie jest wszystko OK bez żadnego kombinowania
To w ogóle od czego zacząć? ![]() Napęd? No nie przypuszczam Nero? Raczej niemożliwe przy tych samych wersjach ![]() Stawiam na WinME ![]() Że to ono spier****ło na początku i takie są efekty Tam nawet podmianka udfs.sys nie pomaga ![]() A jeżeli ME zrobiło brzydko przy nagrywaniu pierwszym - to potem dalsze są też be :\ A coś mi sie wydaje, że WinXP da radę A jeżeli już podmienia się to udfs.sys - to musi to zostać zrobione przed pierwszym nagraniem ![]()
#13 |
Bywalec
![]() |
1. czyli co podmienic udfs.sys u kumpla na Millenium? (i skad wziasc wersje na Millenium?)
2. co zrobic z juz dogranymi sesjami - nie ma szans ich odzyskac? zxc |
![]() |
![]() |
#14 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Jeżeli już coś w tym rodzaju - to raczej Nero InCD A co do odzysku danych sesyjnych - potrzebny jest jakiś program Który umożliwia rozpoznawanie sesji Zobacz np. TU ![]() Nawet chyba kiedyś się tym bawiłem z raczej pozytywnymi wynikami ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Bywalec
![]() |
no dobra, ,tylko gdzie znalezc ten program? na stronie ktora podales nie ma linku do zassania
![]() probowalem 3 innych badcopy pro CD-R Diagnostic v1.72 CDRoller601 wszystkie pokazuja tylko 1 sesje zxc |
![]() |
![]() |
|
|