Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.11.2004, 21:50   #1
Salem
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 08.10.2004
Salem zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czytanie wykresów

Czy możecie mi podpowiedzieć jak czytać wykresy zrobione w K-probe. Na głównej stronie czytałem artykuł na temat tego programu, ale tam nie ma jakie wyciągać wnioski z testu. Na forum dużo jest wklejonych wykresów, ale nie znalazłem nic jak je czytać.
Załączam swoje dwa wykresy zrobione w K-probe, jeżeli można to zerknijcie i powiedzcie coś na ich temat.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-test-plyty.jpg   -test-plyty-1.jpg  

Ostatnio zmieniany przez Salem : 12.11.2004 o godz. 21:55
Salem jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.11.2004, 23:13   #2
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
musisz zrobic je odnowa i ustawic szybkosc w kp nie na max tylko 4x
legion jest offline  
Stary 12.11.2004, 23:30   #3
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
musisz zrobic je odnowa i ustawic szybkosc w kp nie na max tylko 4x
No Legion słusznie prawi !

Pewnie będą lepsze , bo te nie zachwycają .

Co do interpretacji to poczytaj TU
Stary 12.11.2004, 23:32   #4
legion
XII

legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
No Legion słusznie prawi !

Pewnie będą lepsze , bo te nie zachwycają .

Co do interpretacji to poczytaj TU
legion jest offline  
Stary 13.11.2004, 21:20   #5
Salem
Wyjadacz ;)

Przesyłam jeszcze raz testy dwóch płytek ustawionych na x4.
Tylko nie chodzi mi o stwierdzenie czy są dobrze nagrane czy nie.
Może powiecie mi jak powinien wyglądać wykres płytki dobrze nagranej, a jak złej?
Na co najbardziej zwracać uwagę po zakończonym teście?
Co oznacza : Driver : SPTI ? Zaznaczony na załączączonych plikach

Dla mnie jak narazie te dwa wykresy są jednie kolorami użytymi do ich przdstawienia. slawekj oczywiście trochę na ten temat napisał, ale gdybyście mogli powiedzcie mi coś więcej.

Z góry dzięki za odpowiedzi
-test-plyty.jpg   -test-plyty-1.jpg  
Salem jest offline  
Stary 14.11.2004, 20:27   #6
legion
XII

czym nisze wartosci tym lepiej czym wysze tym zle nagran plytka jak ci to wytlumczayc lepiej i raczej aspi uzywaj w przyklejonym temacie masz przykladowe plytki(812@832 i Nosniki dvd) z wykresami
legion jest offline  
Stary 15.11.2004, 06:05   #7
Salem
Wyjadacz ;)

Cytat:
Napisany przez legion
czym nisze wartosci tym lepiej czym wysze tym zle nagran plytka jak ci to wytlumczayc lepiej i raczej aspi uzywaj w przyklejonym temacie masz przykladowe plytki(812@832 i Nosniki dvd) z wykresami
Dzieki za odpowiedź, choć to dla mnie za mało. Woczaraj spędziłem trochę czasu na czytaniu różnych tematów z tego forum i muszę przyznać, że najlepiej rozjaśnił mi w głowie TEN TEMAT.
Mam trochę pytań co do konfiguracji mojej nagrywarki 1633s, bo mam wrażnie, że coś jest nie tak, muszę zrobić jeszcze kilka screen-ów, ale to będzie w innym temacie.
Salem jest offline  
Stary 15.11.2004, 13:36   #8
legion
XII

Cytat:
Napisany przez Salem
Dzieki za odpowiedź, choć to dla mnie za mało. Woczaraj spędziłem trochę czasu na czytaniu różnych tematów z tego forum i muszę przyznać, że najlepiej rozjaśnił mi w głowie TEN TEMAT.
Mam trochę pytań co do konfiguracji mojej nagrywarki 1633s, bo mam wrażnie, że coś jest nie tak, muszę zrobić jeszcze kilka screen-ów, ale to będzie w innym temacie.
no wlasnie jeden temat z wielu w ktorych obrazowo zostlo to wytlumaczone wiec po co ten temat
legion jest offline  
Stary 15.11.2004, 16:25   #9
Salem
Wyjadacz ;)

Cytat:
Napisany przez legion
no wlasnie jeden temat z wielu w ktorych obrazowo zostlo to wytlumaczone wiec po co ten temat
Szczerze powiedziawszy założyłem ten temt, ponieważ nie czytałem wcześniej tematu , o którym wspomniałem, a te które czytałem nie mówiły mi zbyt wiele.
Skoro jeszcze się odezwałem to dla sprawdzenia, czy dobre wyciągnąłem wnioski z tematu założonego przez @Slawekj, przdestawiam dwa wykresy zrobione w KProbe, nagrywarka 1633S BSOC, potem zmiana biosu na BSOK, płytki DVD+R PLATINUM. W obydwu przypadkach nagrywałem ten sam plik. Według mnie lepiej spisał się BSOC, mniejsza ilość błędów PIF, choć w obu przypadkach pod koniec nagrania zrobiły sie górki
Poprawcie mnie jeżeli sie mylę.
-test-plyty-1633s-bsoc.jpg   -test-plyty-1633s-bsok.jpg  
Salem jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: