![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
Czytanie wykresów
Czy możecie mi podpowiedzieć jak czytać wykresy zrobione w K-probe. Na głównej stronie czytałem artykuł na temat tego programu, ale tam nie ma jakie wyciągać wnioski z testu. Na forum dużo jest wklejonych wykresów, ale nie znalazłem nic jak je czytać.
Załączam swoje dwa wykresy zrobione w K-probe, jeżeli można to zerknijcie i powiedzcie coś na ich temat. Ostatnio zmieniany przez Salem : 12.11.2004 o godz. 21:55 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
musisz zrobic je odnowa i ustawic szybkosc w kp nie na max tylko 4x
|
![]() |
![]() |
#3 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Pewnie będą lepsze , bo te nie zachwycają . Co do interpretacji to poczytaj TU
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Przesyłam jeszcze raz testy dwóch płytek ustawionych na x4.
Tylko nie chodzi mi o stwierdzenie czy są dobrze nagrane czy nie. Może powiecie mi jak powinien wyglądać wykres płytki dobrze nagranej, a jak złej? Na co najbardziej zwracać uwagę po zakończonym teście? Co oznacza : Driver : SPTI ? Zaznaczony na załączączonych plikach Dla mnie jak narazie te dwa wykresy są jednie kolorami użytymi do ich przdstawienia. slawekj oczywiście trochę na ten temat napisał, ale gdybyście mogli powiedzcie mi coś więcej. Z góry dzięki za odpowiedzi |
![]() |
![]() |
#6 |
XII
![]() ![]() ![]() |
czym nisze wartosci tym lepiej czym wysze tym zle nagran plytka jak ci to wytlumczayc lepiej i raczej aspi uzywaj w przyklejonym temacie masz przykladowe plytki(812@832 i Nosniki dvd) z wykresami
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Mam trochę pytań co do konfiguracji mojej nagrywarki 1633s, bo mam wrażnie, że coś jest nie tak, muszę zrobić jeszcze kilka screen-ów, ale to będzie w innym temacie. |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Skoro jeszcze się odezwałem to dla sprawdzenia, czy dobre wyciągnąłem wnioski z tematu założonego przez @Slawekj, przdestawiam dwa wykresy zrobione w KProbe, nagrywarka 1633S BSOC, potem zmiana biosu na BSOK, płytki DVD+R PLATINUM. W obydwu przypadkach nagrywałem ten sam plik. Według mnie lepiej spisał się BSOC, mniejsza ilość błędów PIF, choć w obu przypadkach pod koniec nagrania zrobiły sie górki ![]() Poprawcie mnie jeżeli sie mylę. |
|
![]() |
![]() |
|
|