![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.09.2006
![]() |
Problem z Nagrywarka badz z DVD
Witam, zakupiłem nagrywarkę stacjonarną LG, dla próby chciałem coś wypalić na płytkę, zaczołem od dvd-r, wszystko przebiegalo wporzadku, ale gdy spróbowałem tą płytkę odtworzyć na innym stacjonarnym dvd nie powiodlo się, wogóle nei czytało płyty, nagrywarka oddtwarza jak i nagrywa zarówno w formacie + jak i -, nie jestem pewien jakie formaty odtwarza to drugie dvd, myslałem wiec, że może jednak - nei czyta, wiec postanowilem nagrać coś na dvd+rw, i to zostało odtworzone poprawnie, wniosek, że dvd czyta tylko +, dla pewnosci zakupiłem jeszcze 2 płytki tej samej firmy, jedna dvd-r druga dvd+r, na obu nagrałem ten sam plik, ok 2min, zarowno jednej jak i drugiej plyty dvd nie odczytało. Sprawdzilem wiec plyty jakie dawniej jzu odtwrzałem na tym dvd, były wsrod nich zarówno plusy jak i minusy. Nie wiem w czym tkwi problem, nagrywarka sama widzi i odtwarza to co nagrywa wczesniej, a drugie dvd nie. Nie wiem co nie gra, to cos z nagrywarka? Prosze o pomoc, z góry dziekuje, za każdą uwagę.
Z pozdrowieniem |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
1. Mo***380;e odtawrzanie tak ma***322;ych plik***243;w to probelm dla tego DVD?
2. Mo***380;e to DVD jest wybredne, a w og***243;le jaki to model?
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
#3 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jakie p***322;yty - marka?
![]()
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.09.2006
![]() |
Już się wyjaśniło, przepraszam za zamieszanie, w końcu dotarła do mnie instrukcja obsługi i odrazu się wyjaśniło
![]() ![]() ps1. co do nagrywarki to jest to LG RH177, nie jest to jakis kosmos, ale mialem mozliwosc zakupienia naprawde tanio, na gwarancji nowka, wiec sie skusiłem ![]() ps2 to nie była wina plytek, wiec nie bede podawał firm by nie robci złej reklamy ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.04.2005
![]() |
co to oznacza "zainicjowa***263;"? jak to si***281; robi? jak si***281; zakancza sesj***281;
![]() mo***380;e to rozwi***261;za***322;o by r***243;wnie***380; m***243;j problem... mianowicie ... nagrywarka nagrywa***322;a na p***322;ytkach DVD i na plusach i minusach, wcze***347;niej cz***281;***347;ciej kupowa***322;am minusy, wszystko by***322;o ok... ale od pewnego czasu na minusach nie chce nagrywa***263;... niby nagrywa... ale p***243;***380;niej okazuje si***281; ***380;e p***322;ytka jakby by***322;a czysta... wcale nie nagrana... na plusach dobrze nagryawa... w sumie mog***322;abym kupowac wy***322;***261;cznie plusy... ale u szwagierki odczytuje wy***322;acznie minusy... a czasami podsy***322;am jej p***322;ytki z filmikami z rodzinnych przyj***281;***263;... dlatego tak mi zale***380;y na tych minusach.... mo***380;e kto***347; ma pomys***322; w czym tkwi problem ![]() mam nagrywark***281; litte-on dvdrw ldw-811s pr***243;bowa***322;am szukac nowszych sterownik***243;w... co***347; znalaz***322;am ale nie pomog***322;o... na forum znalaz***322;am porad***281; by uruchomi***263; ASPI, jednak i to nie pomog***322;o, nagrywam programami NERO i Ashampoo Burning Studio 5 |
![]() |
![]() |
#6 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Ten model LiteOna jest bardzo stary.
Litki zawsze bardziej lubiły plusy, niż minusy. Spróbuj zaktulizować bios. Dostępny tutaj. Można też spróbować ustawić w Nero, booktype płyty DVD+R na DVD-ROM, być może odtwarzacz siostry da radę odczytać taką płytkę.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
|
|