Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.07.2008, 04:14   #1
WODZU1972
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 03.07.2006
WODZU1972 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
problem z nagrywarką dvd

Witam i pozdrawiam wszystkich.Mam problem i szukam pomocy tutaj oraz mam nadzieję że ją tu znajdę.Otóż zakupiłem 2 nagrywarki firmy NEC teraz to już podobno firma Optiarc DVD RW model:AD-7191S i jedna z nich mi świruje mam je od około 2 max 3 miesięcy.Co znaczy świruje już tłumaczę po włożeniu płyty obojętne czy czystej lub nagranej nagrywarka próbuje ją przeczytać i wyświetlić co jest na płycie czy jest to czysty nośnik lub jakieś dane niestety bez skutku.Płyta wibruje w nagrywarce jak oszalała słychać dosłownie jak wyje w nagrywarce raz wolno raz szybciej , przy próbie naciśnięcia na panelu nagrywarki przycisku eject niereaguje niechce wysunąć płyty mogę to zrobić tylko jeśli wcisnę przycisk restart wówczas wszystko wraca do normy co może być tego przyczynąPostanowiłem ściągnąć najnowsze sterowniki do mojej płyty głównej , karty grafiki , audio , uaktualnić bios w płycie głównej oraz nagrywarkach wszystko ściągałem ze stron oryginalnych.Przy postawieniu nowego systemu i próbie aktualizacji wgrał się service pack 3 myślałem żeto może być przyczyną jednakże z service pack 2 także jest to samo.Jeszcze jedno już pisałem także o tym problemie na forum podobno model tej nagrywarki ma możliwość wypalania LightScribe na płytach dvd przystosowanych do tego niestety niemogę lub co gorsza nieumiem wypalić takiego obrazka na płycie.Próbowałem jak mi doradzano na różnych forach oprogramowaniem NERO wersja 8.3.7.1 nawet ściągnąłem do tego modelu nagrywarki różne gotowe już szablony LightScribe niestety dalej nieumiem tego zrobić.Jeszcze mam taki problem że bardzo długo żeczy mi się otwierają w kompie jak kliknę na jakiś folder to muszę czekać około 2 minut zanim mi się on otworzy to samo przy zamykaniu systemu lub otwarciu jego wcześniej tego niebyło trwało to może z 15 max do 30 sekund piszę o otwarciu systemu i już mogłem działać klikałem w jakiś folder na dysku i odrazu się otwierał bez żadnego czekania itd.system dosłownie stawiałem jakieś 4 dni temu więc jest świeżutki atu takie numery.Próbowałem przeskanować antywirem wszystkie partycje czy gdzieś niemam jakiegoś trojana lub dziadostwa itd.niestety po około 20 minutach wyświetlił info że czyściutko wszędzie.Liczę na pomoc z waszej strony jak można rozwiązać ten irytujący mnie problem , czekam z niecierpliwością na odpowiedzi.
WODZU1972 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.07.2008, 07:04   #2
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Zapytaj w dziale o nagrywarkach.
Stary 23.07.2008, 07:45   #3
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>

Przeniesione.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.07.2008, 09:52   #4
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez WODZU1972 Podgląd Wiadomości
Witam i pozdrawiam wszystkich.Mam problem i szukam pomocy tutaj oraz mam nadzieję że ją tu znajdę.Otóż zakupiłem 2 nagrywarki firmy NEC teraz to już podobno firma Optiarc DVD RW model:AD-7191S i jedna z nich mi świruje mam je od około 2 max 3 miesięcy.Co znaczy świruje już tłumaczę po włożeniu płyty obojętne czy czystej lub nagranej nagrywarka próbuje ją przeczytać i wyświetlić co jest na płycie czy jest to czysty nośnik lub jakieś dane niestety bez skutku.Płyta wibruje w nagrywarce jak oszalała słychać dosłownie jak wyje w nagrywarce raz wolno raz szybciej , przy próbie naciśnięcia na panelu nagrywarki przycisku eject niereaguje niechce wysunąć płyty mogę to zrobić tylko jeśli wcisnę przycisk restart wówczas wszystko wraca do normy co może być tego przyczynąPostanowiłem ściągnąć najnowsze sterowniki do mojej płyty głównej , karty grafiki , audio , uaktualnić bios w płycie głównej oraz nagrywarkach wszystko ściągałem ze stron oryginalnych.Przy postawieniu nowego systemu i próbie aktualizacji wgrał się service pack 3 myślałem żeto może być przyczyną jednakże z service pack 2 także jest to samo.Jeszcze jedno już pisałem także o tym problemie na forum podobno model tej nagrywarki ma możliwość wypalania LightScribe na płytach dvd przystosowanych do tego niestety niemogę lub co gorsza nieumiem wypalić takiego obrazka na płycie.Próbowałem jak mi doradzano na różnych forach oprogramowaniem NERO wersja 8.3.7.1 nawet ściągnąłem do tego modelu nagrywarki różne gotowe już szablony LightScribe niestety dalej nieumiem tego zrobić.Jeszcze mam taki problem że bardzo długo żeczy mi się otwierają w kompie jak kliknę na jakiś folder to muszę czekać około 2 minut zanim mi się on otworzy to samo przy zamykaniu systemu lub otwarciu jego wcześniej tego niebyło trwało to może z 15 max do 30 sekund piszę o otwarciu systemu i już mogłem działać klikałem w jakiś folder na dysku i odrazu się otwierał bez żadnego czekania itd.system dosłownie stawiałem jakieś 4 dni temu więc jest świeżutki atu takie numery.Próbowałem przeskanować antywirem wszystkie partycje czy gdzieś niemam jakiegoś trojana lub dziadostwa itd.niestety po około 20 minutach wyświetlił info że czyściutko wszędzie.Liczę na pomoc z waszej strony jak można rozwiązać ten irytujący mnie problem , czekam z niecierpliwością na odpowiedzi.
Załączyć taki opis problemu i wysłać na serwis

Sprawdzić ewentualnie z inną płytą główną - bo może ta ma focha i nie chce jej się współpracować z tym modelem nagrywarki

Jeżeli jest to starsza płyta główna - to takie problemy z SATA są całkiem naturalne i wielce prawdopodobne..

Twoje uprawnienia: