![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.02.2005
![]() |
Problem Nagrywarka DVD Aopen 1608/ARR, a spowolnianie komputera
Witam
Mam taki problem. Od niedawna posiadam nagrywarke DVD Aopen 1608/ARR problem polega na tym ze gdy nagrywam jakas plytke moj komputer nie nadaje sie juz do uzytku. Straaaaasznie zwalnia. Z tego co widze to dysk tak rzezbi. Czy to normalne. Wczesniej mialem nagrywarki CDR i wszystko bylo ok. Czy to wina duzych plikow ? Mozna cos z tym zrobic ? Moja konfiguracja to Athlon 2500 512 DDR 400 dual chanel dysk SATA 120 GB Nagrywrka Aopen 1608/ARR Win xp + SP1 Z gory dziekuje za pomoc
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
Naprawde nikt nie potrafi mi pomoc
![]()
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.02.2006
![]() |
mam taki sam problem i nie wiem gdzie szukać odpowiedzi.
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Hmm to tak 1.masz trochę mało pamieci jak na xp 2.kazdy uruchomiony w tle program zabiera pamiec i powoduje w ostateczności konieczność używania przez system pliku wymiany 3.programy p2p (emule, torrent) kożystają podczas swojej pracy intensywnie z dysku i potrafią też zająć dużo pamięci efekt patrz wyżej 4. duża fragmentacja dysku/partycji z plikiem wymiany (najczęściej C ) powoduje przy kożystaniu z niego duże opuźnienia dostępu i ogólną niską wydajnośc systemu.
Więc mozna zrobic tak, albo dokupić ramu i to by było najlepsze wyjście lub zwonić jak najwiekszą ilośc pamieci poprzez wyłączenie zbędnych programów na czas nagrywania lub też nagrywać z jak najniższą prędkością np x4, x6. Powyższe obowiązuje jeśli mamy ustawione DMA dla nagrywarki i dysku, dobrze pospiete taśmy (master , slawe) sterowniki aspi zainstalowane o tym wszystkim na forum jest duuużo wątków więc pozostaje poszukać ![]() ![]()
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Problem zniknal...Zapomnialem wogle o tym watku - wiele nagrywarek juz od tatej pory bylo ...
![]()
#6 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Wątek taki stary nie jest wiec myslałem, że jeszcze aktualny, wiec napisałem co wiedziałem hehe.
ps. to na jakie nagrywarce zakóńczyłeś poszukiwania ? ![]()
|
|