![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.07.2009
![]() |
Problem z LG GH20NS15
Witam,
od samego zakupu miałem problemy z w/w nagrywarką: podpiąłem kabelki, uruchomiłem kompa, komp wykrył "sprzęt", sterowniki zainstalował wszystko działa! Ale niestety 1 płytę na 5-6 normalnie czytał! (mowa tu o płytach z danymi: gry, filmy, muzyka - płyty różne) Podczas uruchamiania płyt w napędzie zawieszał się komputer w taki sposób, że trzeba było reseta robić! Komputer żadnych błędów nie wykrywał z tym urządzeniem. Pomógł mi wtedy kumpel, chociaż też miał duży z tym problem: instalował jakieś sterowniki, biosy, aż jakoś zrobił, że zaczęła działać normalnie. Działała dobrze kilka miesięcy, aż zainstalowałem nowszy sterownik do procesora i tzw. Dual Core Optimizer (miałem problem z grą CoD UO i polecono mi aktualizację sterowników procesora - AMD Athlon X2 dual) i zaczęło się od nowa!!! Wkładam płytę, napęd się kręci, burczy i ...nic się nie dzieje! I muszę reseta robić przy prawie każdej próbie odpalenia jakiejkolwiek płyty! Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 14.09.2008
![]() |
jakiej firmy są te płyty? jeśli sa to jakieś no-name'y to normalne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.07.2009
![]() |
Płyty różne są, i nagrywane i oryginalne (CoD, CoD UO, Far Cry...)
Co ciekawe, ostatnio zaczął czytać (chociaż strasznie wolno załącza się Autoodtwarzanie), odinstalowałem CoD i udało się ponownie zainstalować, ale przy próbie uruchomienia gry zawias! i reset ![]() Także podczas próby zainstalowania Far Cry (oryginał) w pewnym momencie stał w miejscu i ...zawias i reset ![]() Już teraz to nawet nie wiem, czy to jest wina tylko nagrywarki - znajomy podpowiedział mi, że może to być problem z Windowsem (a ten to już nie oryginał... jakiś WinDT - kumpel mi wgrał) W dodatku AntiVir podczas instalowania Far Cry oraz podczas uruchamiania CoD multiplayer wykrywa jakieś virusy:/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 14.09.2008
![]() |
Możliwe, że windows coś jest siadnięty. Jak już musisz koniecznie mieć PIRATA to pożycz od kogoś w takim razie zwykłego Windows XP (nie jakieś modyfikacje typu WinDT czy WinMX) i wgraj. Jeśli nadal nie działa to znaczy, że nagrywarka, jeśli tak to wina windy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z nagrywarką LG GCE-8526B | Mr.Ówa | Napędy optyczne CD | 10 | 18.01.2005 12:14 |
Problem z nagrywarką Combo LG GCC 4521B >>> a dokładniej z nagrywaniem ! | angelsfire | Napędy optyczne CD | 3 | 01.12.2004 08:18 |
Problem z LG CED-8080B lub z jej firmware :( | mar3k84 | Napędy optyczne CD | 3 | 08.11.2004 17:04 |
Problem z LG 8525B 52x32x52 | lewap_cdrinfo | Napędy optyczne CD | 1 | 24.10.2004 10:09 |
problem z lg 48x16x48 | chodus007 | Napędy optyczne CD | 6 | 01.04.2003 08:20 |