![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.01.2006
![]() |
![]()
Jestem początkujący w nagrywaniu płyt CD/DVD, wcześniej moja wiedza na ten temat ograniczała sie do kopiowania płyt CD.
Mam zupełnie nową nagrywarkę LG-GSA-4166B oraz płytę EMTEC DVD+RW 1-4x 4.7 GB Udało mi się na nią skopiować inną płytę (grę) bez problemu, ale teraz gdy chcę skasować jej zawartość po prostu nie da rady, próbowałem w programie Alcohol 120% i Nero. W Alcoholu dochodziło do 100% pojawiał sie napis że formatowanie skończone itp. Ale później gdy chciałem nagrać coś na płytę pojawiał sie napis że nie jest czysta... Natomiast w Nero (incd) pojawia sie jakiś błąd tylko nie wiadomo zupełnie jaki bo sie komputer zawiesza... Mam jeszcze problem przy nagrywaniu danych, gdy chcem nagrać pliki mp3 na płyte podczas zapisu w jakimś momencie pojawia sie bląd ("wystąpił reset") (program Nero). Proszę pomóżcie co robie nie tak? Nagrywarka jest chyba dobra skoro kopiuje płyty...? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.12.2005
![]() |
Mam tą samą nagrywarkę i żadnych takich problemów nie mam.. może coś walnięte w niej jest..? Alkohol chyba najnowszy stosujesz?
W porównaniu do mojego combo (4521b) zauważyłem coś ciekawego Mam 2 cd-rw no i jedną kasuje combosem, jedną 4166 no i ta skasowana kombosem po stronie danych ma jakby ryski.. 4166: idealnie czysta.... firmware w 4521b 1.07 4166. 1.01 |
![]() |
![]() |
#3 |
Ćwierćinteligentny...
Data rejestracji: 28.12.2005
![]() |
Może sfinalizowałeś kompilację ?
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.02.2005
![]() |
Czy tą funkcją w Nero kasujesz nośnik ? pamietaj że Emtec ( Basf) to niezbyt dobry wybór jeśli chodzi o płytki ogólnie DVD czy CD-R
|
|