![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.12.2005
![]() |
Problem z nagrywarką Pioneer DVR-212
Witam
Mam problem, dziś doszła wreszcie nowa nagrywarka Pioneer DVR-212. Wcześniej miałem dwie nagrywarki Pioneer DVR-111D i Benq 1640. Dwóch nagrywarek używałem najczęściej do kopiowania płyt DVD "w locie" programem CloneCD. Teraz zamieniłem Benq na nowego Pioneera. I dziś już zepsułem 6 płyt.... Nagrywam tylko na Verbatimach, wcześniej przy Benq I Pioneerze ATA nie było problemu, a tu jest kłopot. Nowy Pionner przy kopiowaniu zatrzymuje się, tzn w Clone podaje czas jaki został do nagrania "Nieznany" jak i aktualna prędkość "Nieznany", przy czym napęd cały czas pracuje (świeci się dioda) i po pewnym czasie wysuwa tackę z informacją że kopiowanie nie powiodło się, płyta oczywiście do kosza. Na początku zawsze jest ok, podaje czas do końca i szybkość zapisu, dopiero w pewnym momencie staje się że wyskakują komunikaty "Nieznany". Zdarza się to nieregularnie, czasem po 2% nagrania czasem przy 60%.... Oczywiście zdarza się że płyta się nagra... ajle jest to około pół na pół, przy starych ngrywarkach na 100 może jedna się psóła a nie wiem czy i to. Co może być przyczyną?? System na którym pracuje to Windows XP, płyta główna Asus M2N-E nForce 570, procesor Athlon 64 3500+... Płyta typowo pod SATA więc nie wiem w czym może być problem.... Będe wdzięczny za każdą sugestie... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|