Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.12.2004, 20:28   #1
SeyBee
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.12.2004
SeyBee w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z nagrywarka SOHW-832s

Witam

Tak jak w tytule - chcialem sobie nagrac plik z rozszerzeniem *.gi w tym celu poszperalem troche na tym forum i dowiedzialem sie ze sa 2-3 progsy ktore obsluguja ten format pliku. Zainstalowalem sobie trialowa wersje UltraISO w wersji 7.2.5.926 wskazalem plik i nagralem plytke z minimalna predkoscia. Jednak po wlozeniu plytki do PS2, konsola wykrywa ja jako DVD Video i nie moge odpalic gierki. Cala operacje powtorzylem jeszcze raz ale efekt jest taki sam :/ Na tym zakonczylem eksperymentowanie z UltraISO. Przypomnialem sobie ze wraz z nagrywarka mialem dolaczona plyte z programem RecordNow MX 4.6. Zainstalowalem go oczywiscie i ku mojemu zdumieniu pojawil sie komunikat ze nie wykryto nagrywarki Chcialem w tym miejscu nadmienic ze kiedys mialem zainstalowany ten program i wszystko dzialalo bez zarzutu. Probowalem aktualizowac sterowniki ASPI oraz ten program jednak bez efektu. Zalezy mi na pomyslnym wypaleniu tego pliku tak wiec bardzo prosze sugestie.

Maly update.
Prassi Primo DVD 2.0 tez nie widzi mojego litka.

Pzdr

Ostatnio zmieniany przez SeyBee : 08.12.2004 o godz. 21:09
SeyBee jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.12.2004, 23:11   #2
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez SeyBee
Witam

Tak jak w tytule - chcialem sobie nagrac plik z rozszerzeniem *.gi w tym celu poszperalem troche na tym forum i dowiedzialem sie ze sa 2-3 progsy ktore obsluguja ten format pliku. Zainstalowalem sobie trialowa wersje UltraISO w wersji 7.2.5.926 wskazalem plik i nagralem plytke z minimalna predkoscia. Jednak po wlozeniu plytki do PS2, konsola wykrywa ja jako DVD Video i nie moge odpalic gierki. Cala operacje powtorzylem jeszcze raz ale efekt jest taki sam :/ Na tym zakonczylem eksperymentowanie z UltraISO. Przypomnialem sobie ze wraz z nagrywarka mialem dolaczona plyte z programem RecordNow MX 4.6. Zainstalowalem go oczywiscie i ku mojemu zdumieniu pojawil sie komunikat ze nie wykryto nagrywarki Chcialem w tym miejscu nadmienic ze kiedys mialem zainstalowany ten program i wszystko dzialalo bez zarzutu. Probowalem aktualizowac sterowniki ASPI oraz ten program jednak bez efektu. Zalezy mi na pomyslnym wypaleniu tego pliku tak wiec bardzo prosze sugestie.

Maly update.
Prassi Primo DVD 2.0 tez nie widzi mojego litka.

Pzdr
Czyli na początek standardzik:

TU

TU
VIZZARD jest offline  
Stary 09.12.2004, 20:00   #3
SeyBee
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Czyli na początek standardzik:

TU

TU
Niestety nie pomoglo
SeyBee jest offline  
Stary 17.12.2004, 22:43   #4
SeyBee
Nowy na forum

Zainstalowalem od nowa calego XP-ka, pozniej Force Aspi 1.7 a na koncu Prassi Primo DVD i w dalszym ciagu nagrywarka nie jest wykrywana. No to wrzucilem SP2 i dalej nic Pomyslalem ze moze to wina XP wiec pozyczylem od kumpla Win 2000 i ... niepotrzebnie instalowalem bo zmarnowalem mnostwo czasu a efektu jak nie bylo tak nie ma. Jestem do tego stopnia zdesperowany ze zaczalem eksperymenty z biosami do mojego LiteOna. Lyknal juz wszystkie jakie wyszly i nic. Powiedzcie mi chociaz czy mozna jakos przekonwertowac ten plik z rozszerzeniem *.gi do jakiegos innego formatu np: iso.

Blagam pomozcie!!!
SeyBee jest offline  
Stary 18.12.2004, 00:32   #5
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez SeyBee
Zainstalowalem od nowa calego XP-ka, pozniej Force Aspi 1.7 a na koncu Prassi Primo DVD i w dalszym ciagu nagrywarka nie jest wykrywana. No to wrzucilem SP2 i dalej nic Pomyslalem ze moze to wina XP wiec pozyczylem od kumpla Win 2000 i ... niepotrzebnie instalowalem bo zmarnowalem mnostwo czasu a efektu jak nie bylo tak nie ma. Jestem do tego stopnia zdesperowany ze zaczalem eksperymenty z biosami do mojego LiteOna. Lyknal juz wszystkie jakie wyszly i nic. Powiedzcie mi chociaz czy mozna jakos przekonwertowac ten plik z rozszerzeniem *.gi do jakiegos innego formatu np: iso.

Blagam pomozcie!!!
Jaki konfig kompa?

Jaki konfig IDE?
VIZZARD jest offline  
Stary 18.12.2004, 19:04   #6
SeyBee
Nowy na forum

Moj konfig:

AthlonXP 2700+ (default)
Gigabyte GA-7VAXP Ultra
Hercules 3D Prophet Radeon 9800 XT(default)
WD Caviar 80 GB (IDE)
WD Caviar 160 GB (Sata)
2x512MB Kingston 333 Mhz (default)
SB Live!
LiteOn SOHW-832S
Na systemie Windows XP+SP2, Force Aspi 1.7, Via 4in1 4.53

Ustawienia IDE:

Primary Master - twardziel Ultra DMA tryb 5
Secondary Master - nagrywara Ultra DMA tryb 2

Nic wiecej nie jest podpiete. Zmienilem juz obie tasmy IDE - obie sa 80 zylowe.

Oba programy tzn. Prassi Primo DVD oraz RecordNow DX nie widza mojej nagrywarki - prawdopodobnie uzywaja tego samego engine`a.
SeyBee jest offline  
Stary 18.12.2004, 20:23   #7
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez SeyBee
Moj konfig:

AthlonXP 2700+ (default)
Gigabyte GA-7VAXP Ultra
Hercules 3D Prophet Radeon 9800 XT(default)
WD Caviar 80 GB (IDE)
WD Caviar 160 GB (Sata)
2x512MB Kingston 333 Mhz (default)
SB Live!
LiteOn SOHW-832S
Na systemie Windows XP+SP2, Force Aspi 1.7, Via 4in1 4.53

Ustawienia IDE:

Primary Master - twardziel Ultra DMA tryb 5
Secondary Master - nagrywara Ultra DMA tryb 2

Nic wiecej nie jest podpiete. Zmienilem juz obie tasmy IDE - obie sa 80 zylowe.

Oba programy tzn. Prassi Primo DVD oraz RecordNow DX nie widza mojej nagrywarki - prawdopodobnie uzywaja tego samego engine`a.
A którą masz wersję Hyperionów?

SP2 instaluje swoje ASPI, zmieniłeś je na Force 1.7?

Czemu?

A może coś pozostało po tamtych?

Może przez to jakieś konflikty są?

Spróbuj NERO

Instaluje swoje niezależne ASPI

Może to coś da?

VIZZARD jest offline  
Stary 19.12.2004, 00:42   #8
SeyBee
Nowy na forum

Tak jak napisalem ma Hyperiony 4.53

Sprawdzalem ustawienia z zainstalowanym SP2 jak i bez niego. Po zainstalowaniu SP2 instalowalem oba progsy i brak efektu. Pozniej uruchamialem killaspi i instalowalem wersje 1.7 i to tez nic nie dalo.
Nero mam non stop zainstalowane (tez bylo dolaczone do nagrywarki) i dziala bez zarzutu - nagrywam bezproblemowo co chce. I to mnie wlasnie najbardziej dziwi
Brak pomyslow
SeyBee jest offline  
Stary 19.12.2004, 01:02   #9
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez SeyBee
Tak jak napisalem ma Hyperiony 4.53

Sprawdzalem ustawienia z zainstalowanym SP2 jak i bez niego. Po zainstalowaniu SP2 instalowalem oba progsy i brak efektu. Pozniej uruchamialem killaspi i instalowalem wersje 1.7 i to tez nic nie dalo.
Nero mam non stop zainstalowane (tez bylo dolaczone do nagrywarki) i dziala bez zarzutu - nagrywam bezproblemowo co chce. I to mnie wlasnie najbardziej dziwi
Brak pomyslow
Brak!

Sprawdź jeszcze jak możesz na innym kompie - innym konfigu

Ewentualnie sprawdź w necie aktualizacje softu

Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 19.12.2004 o godz. 01:05
VIZZARD jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: