![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.12.2004
![]() |
Problem z nagrywarka SOHW-832s
Witam
Tak jak w tytule - chcialem sobie nagrac plik z rozszerzeniem *.gi w tym celu poszperalem troche na tym forum i dowiedzialem sie ze sa 2-3 progsy ktore obsluguja ten format pliku. Zainstalowalem sobie trialowa wersje UltraISO w wersji 7.2.5.926 wskazalem plik i nagralem plytke z minimalna predkoscia. Jednak po wlozeniu plytki do PS2, konsola wykrywa ja jako DVD Video i nie moge odpalic gierki. Cala operacje powtorzylem jeszcze raz ale efekt jest taki sam :/ Na tym zakonczylem eksperymentowanie z UltraISO. Przypomnialem sobie ze wraz z nagrywarka mialem dolaczona plyte z programem RecordNow MX 4.6. Zainstalowalem go oczywiscie i ku mojemu zdumieniu pojawil sie komunikat ze nie wykryto nagrywarki ![]() Maly update. Prassi Primo DVD 2.0 tez nie widzi mojego litka. Pzdr Ostatnio zmieniany przez SeyBee : 08.12.2004 o godz. 21:09 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
TU ![]() TU ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Zainstalowalem od nowa calego XP-ka, pozniej Force Aspi 1.7 a na koncu Prassi Primo DVD i w dalszym ciagu nagrywarka nie jest wykrywana. No to wrzucilem SP2 i dalej nic
![]() Blagam pomozcie!!! |
![]() |
![]() |
#5 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Jaki konfig IDE? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Moj konfig:
AthlonXP 2700+ (default) Gigabyte GA-7VAXP Ultra Hercules 3D Prophet Radeon 9800 XT(default) WD Caviar 80 GB (IDE) WD Caviar 160 GB (Sata) 2x512MB Kingston 333 Mhz (default) SB Live! LiteOn SOHW-832S Na systemie Windows XP+SP2, Force Aspi 1.7, Via 4in1 4.53 Ustawienia IDE: Primary Master - twardziel Ultra DMA tryb 5 Secondary Master - nagrywara Ultra DMA tryb 2 Nic wiecej nie jest podpiete. Zmienilem juz obie tasmy IDE - obie sa 80 zylowe. Oba programy tzn. Prassi Primo DVD oraz RecordNow DX nie widza mojej nagrywarki - prawdopodobnie uzywaja tego samego engine`a. |
![]() |
![]() |
#7 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
SP2 instaluje swoje ASPI, zmieniłeś je na Force 1.7? Czemu? A może coś pozostało po tamtych? Może przez to jakieś konflikty są? ![]() Spróbuj NERO ![]() Instaluje swoje niezależne ASPI Może to coś da? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Tak jak napisalem ma Hyperiony 4.53
Sprawdzalem ustawienia z zainstalowanym SP2 jak i bez niego. Po zainstalowaniu SP2 instalowalem oba progsy i brak efektu. Pozniej uruchamialem killaspi i instalowalem wersje 1.7 i to tez nic nie dalo. Nero mam non stop zainstalowane (tez bylo dolaczone do nagrywarki) i dziala bez zarzutu - nagrywam bezproblemowo co chce. I to mnie wlasnie najbardziej dziwi ![]() Brak pomyslow ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Sprawdź jeszcze jak możesz na innym kompie - innym konfigu ![]() Ewentualnie sprawdź w necie aktualizacje softu ![]() Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 19.12.2004 o godz. 01:05 |
|
![]() |
![]() |
|
|