Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.09.2012, 15:18   #1
xsosen
Gość
 
Posty: n/a
problem z nagywarka sony optiarc ad-7280s

Kupiłem tą nagrywarkę i jak ją podepnę to windows zatrzymuje się na ekranie wczytywania, albo nawet jak on się skończy to potem jest czarny ekran. Mam windowsa xp sp3, płytę główną gigabyte ga-m56s-s3. Próbowałem podpinać nagrywarkę pod różne wejścia sata, upgrade'owałem bios do najnowszej wersji, ściągnąłem najnowsze sterowniki do płyty głównej i nic to nie dało. Jak wypnę nagrywarkę to wszystko działa normalnie, mam dysk seagate'a na sata ii i nagrywarke teac na ata, i nie mam z nimi problemów. Nagrywarkę widać w biosie, sprawdziłem czy chociaż zabootuje jakąś płytę i zabootowało plytę z windowsem. Jak ktoś ma jakieś pomysły to niech napisze.
  Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.09.2012, 16:10   #2
xsosen
Gość
 
Posty: n/a
zmieniałem w biosie tryb z ide na ahci, raid, nic to nie dało, zabootowałem livecd ubuntu i nagrywarka normalnie działa, zabootowałem hbcd i na mini windows xp też normalnie działa, upgrade'owałem firmware z 1.01 na 1.60, nic to nie dało, naprawa windowsa xp nic nie dała, rozważam świeżą instalację windowsa xp sp3, a jak to nic nie da to instalację windowsa 7, jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to niech pisze
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.09.2012, 15:51   #3
xsosen
Gość
 
Posty: n/a
problem rozwiązała świeża instalka windowsa xp sp3
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2012, 10:14   #4
xsosen
Gość
 
Posty: n/a
Okazało się, że wszystko nie gra, tryb przestawiał się z dma na pio(jak był na początku dma, to po włożeniu jakiejkolwiek płyty przestawiał się na pio), nie pomogła kolejna świeża instalacja windowsa, upgrade biosu plyty,podpinanie pod ine porty, u kumpla chodziło normalnie, podpiąłem u siebie nagrywarkę kolegi lg gh22ns50 i chodziła mi bez problemów, dziś wymieniłem nagrywarkę sony na nagrywarkę lg gh24ns90 i na razie chodzi bez problemów.Moja płyta ma chipset nvidii, kumpel miał jakąś nowszą nagrywarkę gigabyte'a z chipsetem amd, albo to jakiś problem mojej konkretnej płyty, albo ten chipset nvidii nie lubi się z sony.
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2012, 11:42   #5
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika joujoujou
 
Data rejestracji: 15.05.2004
Lokalizacja: W domu.
Posty: 33,594
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez xsosen Podgląd Wiadomości
[...] Moja płyta ma chipset nvidii,
To wiele wyjaśnia. Przy nForce normą jest nieprawidłowe działanie napędów optycznych. Rozwiązaniem jest deinstalacja sterowników chipsetu i praca na domyślnych (windowsowych) sterownikach.
Cytat:
Napisany przez xsosen Podgląd Wiadomości
[...] nagrywarkę gigabyte'a z chipsetem amd, [...]


Cóż to za nagrywarka?

Pierwsze słyszę o takiej.
__________________
Pozdrawiam i zapraszam na www.joujoujou.com - całkiem nową galerię zdjęć z Irlandii.
Moje filmy są tutaj.
Forum ZielonaIrlandia.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2012, 16:45   #6
xsosen
Gość
 
Posty: n/a
miało być płytą główną,sorry
  Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Problem z Sony DVD-R, ID: SONY16D1 Kris Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych 18 02.04.2007 13:30
SONY DW-Q28A problem z nagrywaniem DVD KamcioZ Napędy optyczne DVD 1 28.12.2006 22:00
problem z sony q30a pavulon83 Napędy optyczne DVD 16 21.11.2006 12:53
Nagrywarka DVD Sony DWQ28A - problem markus96 Off topic 2 17.11.2005 08:39
Czy już ktoś rozwiązał problem Sony z nagrywaniem x4 miles Napędy optyczne DVD 3 08.05.2003 01:10


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.