![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.11.2010
![]() |
Witam nie wykrywa mi poprawnie nagrywarki USB model Samsung SE-S084B ver TS01.
Po włożeniu kabla do USB w Windows XP jak i Win 7 widzi ją w menadżerze tak jak na foto zaznaczone na czerwono. Nie mam oryginalnej płyty do niej. Szukam i nic nie znalazłem czy są do niej jakieś sterowniki.Korzystałem już z wielu napędów usb i zawsze Windows sobie sam wyszukiwał aż do dziś ;-( Generalnie byłem pewny że po włożeniu USB powinno działać od razu. Miałem do czynienia z różnymi przenośnymi urządzeniami i nigdy nie trzeba było nic dogrywać tylko system sam sobie wykrywał. Wyjątki były przy win98 ale to kiedyś. Jeżeli SAMSUNG zrobił inaczej to szlag mnie trafi. Może ma ktoś propozycje jak uruchomić to dziadostwo aby było widziane jako NAGRYWARKA. W manualu pisze że po zainstalowaniu powinna być widoczna w zakładce Cd-rom jako TSSTcorp CDDVDW SE-S084B a jest jak na foto ;-( |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na początek zmień kabel.
Podpinasz pod samo USB, czy zewnętrzny zasilacz też?
|
|
|
|
#3 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Sprawdze jeszcze dzisiaj u znajomego na viście co u niego zrobi. Ale już normalnie odechciało mi się tych je..nych napędów typu slim. Kosztował mnie 110zeta ale przecież nie zrobię sobie z niego podkładki pod herbatę. Myślę że jeżeli nie zadziała u znajomego to napęd może być uszkodzony a wykrywa samą kieszeń bo nic innego nie przychodzi mi do głowy. Tą nazwę z menadżera pierwszy raz spotkałem. Napisałem do Samsunga ale milczą na razie
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Podlacz jedna wtyczke (przez krotka przedluzke) to portu USB ktory nie jest po tej samej stronie albo na stacjonarce.
|
|
|
#5 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Administrator
Zlotowicz
Skoro na innym komputerze się instaluje, to prawdopodobnie nie jest uszkodzona, a problem leży po stronie komputera - najpewniej niewydolność prądowa USB - i to ciężka, skoro nawet przez 2 USB nie idzie.
|
|
|
|
#7 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
. Ja sprawdzałem na stacjonarnych dwóch oraz 3 laptopach i zawsze to samo . Czyli jak komputer nie miał neta to urządzenie było wykryte jako nieznane i zostawało ze znakiem zapytania i nie było wykryte a jak był net to instalowało się pod nazwą jak w pierwszym poście. Nie chce jej rozkręcać bo sugerowano mi w serwisie u znajomego aby sprawdzić ją w innej kieszeni lub włożyć inną do tej. Ale nie mam już sił do tego badziewia , i tak wtopiłem jak Zabłodzki dlatego idzie do zwrotu bo nie potrzebna mi podkładka pod napoje za tyle kasy .
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Administrator
Zlotowicz
Cytat:
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Śmieszne teksty... | MacGyver | Humor | 4413 | 07.12.2024 17:39 |
| Kopiowanie DVD - ciekawy problem | Coppermine | Napędy optyczne DVD | 8 | 09.03.2009 20:32 |
| Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |