Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.11.2010, 02:31   #1
alex82
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.11.2010
alex82 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Nie instaluje poprawnie Samsunga SE-S084B

Witam nie wykrywa mi poprawnie nagrywarki USB model Samsung SE-S084B ver TS01.
Po włożeniu kabla do USB w Windows XP jak i Win 7 widzi ją w menadżerze tak jak na foto zaznaczone na czerwono.
Nie mam oryginalnej płyty do niej. Szukam i nic nie znalazłem czy są do niej jakieś sterowniki.Korzystałem już z wielu napędów usb i zawsze Windows sobie sam wyszukiwał aż do dziś ;-(
Generalnie byłem pewny że po włożeniu USB powinno działać od razu.
Miałem do czynienia z różnymi przenośnymi urządzeniami i nigdy nie trzeba było nic dogrywać tylko system sam sobie wykrywał.
Wyjątki były przy win98 ale to kiedyś. Jeżeli SAMSUNG zrobił inaczej to szlag mnie trafi. Może ma ktoś propozycje jak uruchomić to dziadostwo aby było widziane jako NAGRYWARKA.

W manualu pisze że po zainstalowaniu powinna być widoczna w zakładce Cd-rom jako TSSTcorp CDDVDW SE-S084B a jest jak na foto ;-(
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Nie instaluje poprawnie Samsunga SE-S084B-inf1.jpg  
alex82 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.11.2010, 10:03   #2
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Na początek zmień kabel.

Podpinasz pod samo USB, czy zewnętrzny zasilacz też?
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2010, 12:43   #3
alex82
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Na początek zmień kabel.

Podpinasz pod samo USB, czy zewnętrzny zasilacz też?
A więc tak kabel oryginalny jest na 2 usb . Próbowałem na innym pojedynczym robi to samo .Podpinałem pod inne wejścia usb też jest podobnie. To jest napęd bez zasilania dlatego są niby te 2 usb aby czerpał z nich prąd. U gościa od którego mam tego samsunga podobno na Viscie normalnie się zainstalował samodzielnie. Na stronie samsunga nic nie pisze aby był tylko wspierany przez Viste . Jak raz się już zainstaluje pod ta nazwą tak jak napisałem wcześniej to potem muszę robić przywracanie systemu aby wykrył go jako nieznane urządzenie USB i wtedy prosi mnie o wyszukanie sterowników. Zauważyłem ze jak mu odznaczę wyszukanie w sieci to nic nie znajduje na dysku i dalej jest nieznane a jak z siecią to instaluje się pod nazwą jak w 1 poście
Sprawdze jeszcze dzisiaj u znajomego na viście co u niego zrobi. Ale już normalnie odechciało mi się tych je..nych napędów typu slim.
Kosztował mnie 110zeta ale przecież nie zrobię sobie z niego podkładki pod herbatę. Myślę że jeżeli nie zadziała u znajomego to napęd może być uszkodzony a wykrywa samą kieszeń bo nic innego nie przychodzi mi do głowy. Tą nazwę z menadżera pierwszy raz spotkałem. Napisałem do Samsunga ale milczą na razie
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Nie instaluje poprawnie Samsunga SE-S084B-s084-06.jpg  
Stary 03.11.2010, 16:01   #4
marynarz
Guru

Data rejestracji: 01.05.2002
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Podlacz jedna wtyczke (przez krotka przedluzke) to portu USB ktory nie jest po tej samej stronie albo na stacjonarce.
Stary 03.11.2010, 18:02   #5
alex82
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez marynarz Podgląd Wiadomości
Podłącz jedna wtyczkę (przez krotka przedłużkę) to portu USB który nie jest po tej samej stronie albo na stacjonarce.
Nic to nie pomaga urzadzenie jest nadal blednie rozpoznawane przez system. Sprawdziłem na viscie tez to samo. Z samsunga dostałem odpowiedz ze widocznie jest uszkodzona bo powinna być wykryta przez system automatycznie.
Stary 03.11.2010, 23:13   #6
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Skoro na innym komputerze się instaluje, to prawdopodobnie nie jest uszkodzona, a problem leży po stronie komputera - najpewniej niewydolność prądowa USB - i to ciężka, skoro nawet przez 2 USB nie idzie.
Stary 03.11.2010, 23:30   #7
alex82
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Skoro na innym komputerze się instaluje, to prawdopodobnie nie jest uszkodzona, a problem leży po stronie komputera - najpewniej niewydolność prądowa USB - i to ciężka, skoro nawet przez 2 USB nie idzie.
To że się niby instaluje mówił ten od którego ją kupiłem czyli nie jest to w 100% pewna informacja jak się chce czegoś pozbyć. Ja sprawdzałem na stacjonarnych dwóch oraz 3 laptopach i zawsze to samo . Czyli jak komputer nie miał neta to urządzenie było wykryte jako nieznane i zostawało ze znakiem zapytania i nie było wykryte a jak był net to instalowało się pod nazwą jak w pierwszym poście. Nie chce jej rozkręcać bo sugerowano mi w serwisie u znajomego aby sprawdzić ją w innej kieszeni lub włożyć inną do tej. Ale nie mam już sił do tego badziewia , i tak wtopiłem jak Zabłodzki dlatego idzie do zwrotu bo nie potrzebna mi podkładka pod napoje za tyle kasy.
Stary 03.11.2010, 23:37   #8
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez alex82 Podgląd Wiadomości
[...] sprawdzałem na stacjonarnych dwóch oraz 3 laptopach i zawsze to samo .
To sprawa jasna.
Cytat:
Napisany przez alex82 Podgląd Wiadomości
[...] idzie do zwrotu [...]
Zdecydowanie najlepsze rozwiązanie, choć zapewne i tak szczęśliwy nie jesteś.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: