Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.08.2007, 00:33   #1
Busterek
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.08.2007
Busterek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z nagraniem DVD

Witam.
Jako że jestem tutaj nowy, to pozdrawiam wszystkich.
Mam następujący problem. Swego czasu zrobiłem sobie kopie bezpieczeństwa filmów. Jako, że w większości były to DVD9, przerobiłem je na DVD5, a że miałem braki w płytach, to trzymałem te obrazy na dysku. W końcu postanowiłem je wypalić. I tu zaczął się mój problem. Otóż. Niby wszystko się wypala w porządku, a kiedy wkładam płytę do stacjonarnego odtwarzacza DVD, on stwierdza, że nie może czytać tej płyty. A kiedy wkładam ją do kompa, płyta jest nagrana, rozmiar jest oki, ale nic na niej nie widać. Programy diagnostyczne stwierdziły, że system plików na płycie jest nierozpoznawalny. Identyczny objaw jest, kiedy zamountuje obraz, który chcęnagraćna płytę np. w Daemon Toolsie i skopiuję pod Nero płyta w płytę. Tego objawu nie mam, gdy najpierw zgram katalog VIDEO_TS z tego obrazu na dysk, a następnie pod Nero zrobię zwykłą kompilację DVD-Video. Wtedy wszystko jest ok.
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co jest nie tak??
Mój napęd to: LiteOn LH-18A1H
Nero 6.6.0.16

PS. Gdyby post nie pasował do działu, to proszę go przenieść w odpowiednie miejsce.
Busterek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.08.2007, 08:17   #2
rork
Guru

Data rejestracji: 28.07.2002
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
W jakim formacie s***261; te obrazy?
Spos***243;b z daemon'em jest jak wida***263; skuteczny, zobacz, czy nie b***281;dzie mo***380;na metod***261; przeci***261;gnij i upu***347;***263;, nagra***263; bezpo***347;rednio z zamontowanego obrazu kompilacji video, bedzie szybciej.

Witamy na forum

rork jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.08.2007, 09:21   #3
Busterek
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.08.2007
Busterek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Obrazy są jako *.img. Generalnie chodzi mi o to, jak się to tych płyt teraz dostać?? Obrazów tych już nie mam, a nie wiem co tam było.
Busterek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.08.2007, 22:55   #4
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Busterek Podgląd Wiadomości
Obrazów tych już nie mam, a nie wiem co tam było.
Miejmy tylko nadzieję, że nie były to obrazy rzeczywistości

Bo to to by było zbyt smutne

Twoje uprawnienia: