![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.07.2007
![]() |
Problem z odczytem/nagrywaniem płyt
Moja nagrywarka to: TSSTCorp CD/DVDW SH-S182D Hmm czytałem już podobny temat i zrobiłem parę rzeczy by naprawić ten problem (zainstalowałem ANSI i stery od płyty głównej) ale nadal to samo : gdy odtwarzam płyty z muzyką np dźwięk zacina się a gdy nagrywam/odczytuje predkosc nie przekracza 1x.... Może to być problem DMA, piszę że mam włączone ale na dole jak jest pole "Aktualny Tryb" to pisze : "Nie dotyczy" :/ Podobno żeby to rozwiązać można usunąc kontrolery IDE i potem zainstalować ponownie... ale nie wiem dokładnie które - czy usunąc wszystko w tej zakładce oprócz tych sterowników ATA czy tylko określone sterowniki.... Proszę o pomoc, z góry dzięki
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Ok przeinstalowałem ale nadal tak samo.. Hmm nagrywarkę obsługuje Secondary IDE Channel... I tam jest wyłączone DMA :/ Włączyłem obsługę ale nadal piszę "Tryb PiO" czy jakoś tak :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Hmm jeszcze jaki***347; czas temu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
p***322;yta g***322;***243;wna na nVidii? odinstalowanie kana***322;u i pozwolenie systemowi zainstalowa***263; sterowniki Microsoftu zazwyczaj pomaga. oczywi***347;cie restart.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Próbowałem naprawiać metodami na forum, ale nic nie daje :/ Podłączałem nawet inną nagrywarkę ale też tak samo było, więc to wina kompa... Dzisiaj jednak tak sobie pomyślałem że może by usunąć tak jeszcze kontrolery Intela (nic się nie rozwali, i czy to pomoże ?) Tu macie screenshota, kontrolery Intela to dwie pierwsze pozycje:
![]() Pomoże ktoś ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Masz co***347; pod***322;***261;czone na kontrolerach SATA?
Je***347;li nie, osobi***347;cie wywali***322;bym wszystkie kontrolery z tej listy (IDE/ATA/ATAPI). ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Hmm dysk mam SATA wi***281;c mo***380;e on jest pod***322;***261;czony na jakims kontrolerze SATA ?? xD Wi***281;c usuwa***263; czy nie ? W og***243;le to pomo***380;e ? bo nie wydaje mi si***281; :/ nawet usuni***281;cie tych zwyk***322;ych kontroler***243;w IDE nic nie da***322;o.... Naprawd***281; nie mam ju***380; si***322;y do tego kompa :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|