![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.02.2008
![]() |
Witam,
posiadam w/w nagrywarkę DVD Super Multi DL. Od jakiegoś czasu coś dziwnego sie z nia dzieje. Najpierw zaniżała prędkość. Doszło do tego, że cd nagrywałam x10, a dvd x2,4 (w przypadku dvd, jak nagrywałam na wiekszych predkosciach, to napęd nie miał mocy i nie mógł ruszyć). Podobno mogło być to spowodowane zajechanym zasilaczem. Teraz to już wogóle jakaś kaplica. Nie mogę skopiować danych z płytki na laptopa. Albo się wiesza przy samym wydawaniu polecenia kopiuj, albo po kilku minutach, jak zostaje 3% z kopiowania wyskakuje błąd wejścia/wyjścia. Odpala płytki ok, nagrywa, oprócz zaniżonej prędkości przy płytach cd, też ok. Z dvd już nie jest tak lajtowo. Wczoraj płytka nagrywała mi się ponad godzinę. Właśnie ją przedmuchałam (sprężonym powietrzem oczywiście )I dalej bez zmian. Mam jeszcze ponad rok gwarancji, ale nie wiem, czy sens ją serwisować i czekać nie wiadomo ile. Mogłabym kupić nową, ale może ta jest sprawna, tylko coś z łączeniem nie tak, albo z prockiem. Nie mam zielonego pojęcia. Proszę o pomoc. Ach...jeszcze jedno. Mam Acera 3693NWLMi celeron M, 1,73GHz, 512MB DDR2 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|