![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.11.2005
![]() |
Problem rozwiązany! Właściwie to nie wiem co poskutkowało bo robiłem przez ten czas mnóstwo różnych rzeczy np. przeinstalowywanie napędów, sterów od kontrolerów IDE i w ogóle wszystkich sterów do płyty głównej, czyszczenie rejestru programami typu RegCleaner, WinXP Manager, CCleaner i ręcznie za pomocą Regedit. Sprawdzałem też wszystkie możliwe konfiguracje z taśmami i zworkami i w normalnym trybie niestety było tak samo. Dodam, że kiedyś wspomagałem się jeszcze dodatkowym kontrolerem na PCI i szukałem też śladów pozostałości po nim ale było czysto. Tak samo było z Alcohol 120%, którego kiedyś używałem do emulowania napędów gdy nie chciało mi się wachlować płytami. Pamiętam, że usuwałem go ręcznie (pliki i rejestr) bo odinstalować się go nie dało. Pousuwałem też z systemu zabezpieczenia typu SecuRom i Starforce bo i tak nie mam w tej chwili zainstalowanych gier, które były tym zabezpieczone. Ostatnie rzeczy jakie zrobiłem to skan Combofix'em tak dla pewności (nic nie wykrył) i reinstalacja antywirusa (Nod 32) i po tym wszystko wróciło do normy (sam jestem zaskoczony takim obrotem sprawy). W każdym razie zostałem przy konfiguracji Primary dysk+dysk i Secondary nagrywarka DVD (drugi napęd sobie na razie daruję ale potrafi on czytać niektóre płyty, których nie czyta nagrywarka [płyty oryginalne, tłoczone i nie porysowane - zawsze te same i to dosłownie kilka sztuk - sam nie wiem czemu ich nie trawi] więc w przyszłości jeszcze będę musiał go podłączyć). No i dodam jeszcze, że kontrolery IDE śmigają teraz na standardowych sterownikach (wcześniej gdy próbowałem też na standardowych także nie działało poprawnie). Mam płytę K7N2 Delta-L na nForce2 ale na razie chyba nie będę instalować sterów do IDE bo wszystko dobrze pracuje. Dodam jeszcze taką ciekawostkę, że zanim udało mi się z tym problemem uporać to sprawdziłem czy da radę nagrać płytę w Nero i normalnie nagrywało. Odczytać już jej w trybie normalnym w Windzie nie mogłem. Dzięki za pomoc! Pozdrawiam.
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
BENQ DVD DD DW1640 problem z nagrywaniem płyt DVD DL !! | Indianin23 | Napędy optyczne DVD | 5 | 17.12.2007 20:44 |
problem z odczytem instalek z dvd i cd | sojer | Napędy optyczne DVD | 1 | 01.01.2006 22:48 |
Problem z odczytem i nagrywaniem obrazów ISO DVD | Krystos | Napędy optyczne DVD | 4 | 01.07.2005 22:16 |
TDK 440n i płyty cd | M@rk | Napędy optyczne CD | 0 | 29.01.2005 13:01 |