![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2005
![]() |
Problem z odtwarzaczem Sony.
Witam
Jakieś 2 lata temu kupiłem sobie dvd Sony za 1000 złoty (ponoc wtedy było dobre), użytkowałem go bardzo rzadko i teraz (od niedawna) odtwarzacz po włączeniu zaraz sie wyłącza (raz po 5 raz po 10 a raz po 15 sekund), czasami da sie włożyć płytkę z filmem (np Władca Pierścienie, próbowałem różne płytki) to film leci kawałeczek (tak samo jakies 5,10 czy 15 raz zdarzyło sie 5 minut).Nie wiem w czym leży problem ;(.Prosze o pomoc. Jeśli sprawda sie wyjaśni to niech Moderator usunie ten temat. Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Na mój gust to coś się dzieje z zasilaczem. A płyty CD odtwarza bez problemu?
Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Qurde tylko teraz zaraz jak go włącze to się wyłącza (nie moge nawet płyty wyciągnąc) :/
Ile by kosztowała taka naprawda zasilacza? Co robic? Pozdrawiam ;( |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
No nie wiem czy to wina zasilacza. Raczej to coś z elektroniką. Może coś z prockiem bo objaw podobny jak w telefonach np: nokia gdzie też po określonym czasie się wyłącza ( zadziała watchdog ) i wiadomo co padło bo dla danej usterki jest określony czas wyłączenia.
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
Najlepiej to będzie wiedzieć seriws. To chyba najbezpieczniejsze rozwiązanie.
Co do mojej diagnozy to opierałem się na doświadczeniu, jakie uzyskałem eksploatując inne DVD. Tam też występował podobny problem, tzn. odtwarzacz się włączał i wyłączał. Okzało się, że to tzw. zimny lód o ile dobrze pamiętam. Szwagier coś tam naprawił i przelutował, bo zna się na tym, przez jakiś czas działało, ale potem serwis był konieczny. Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Jaki na "oko" byłyby koszt takiej naprawy
![]() Pozdrawiam A z DvD w ciągu 2 lat skorzystałem 2 razy ;/ |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
To nie żal Ci było wydawać tyle kasy i nie korzystać ze sprzętu?
Co do kosztów nie wiem. W serwisie będą wiedzieli. W razie czego, jak będą chcieli za dużo zawsze możesz spróbować w zwykłym warsztacie RTV. Pozdr.
![]() |
![]() |
|
|