![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.10.2007
![]() |
problem z odtworzeniem DVD DL
Mam ogromną prośbę.
Przeszukałem forum ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Może ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami w tej kwestii. Chciałbym wypalić płytę DVD-DL +(DVD-9) (nagrywarka Liteon ***8211; płyty: Verbatim i platinum- plusy). Będę wypalał plik DVD ***8211;video (video_ts). Wcześniej gdy wypalałem takie płyty, pomimo tego , że wypalanie zakończyło się sukcesem ***8211; były poważne problemy z odtworzeniem tego na stacjonarnym odtwarzaczu. ( Mam Pioneera). W czasie odtwarzania ( po dłuższej chwili ok. 30-40 min.) robiła się pikseloza na ekranie TV. Dziwna sprawa. Czy płyta została źle wypalona czy tez odtwarzacz nie radzi sobie z takimi DVD-DL + ? Niewątpliwie są jakieś błędy odczytu. Co mam w związku z tym zrobić (znalazlem takie wskazówki): ***8226;Czy z pliku video_ts zrobić obraz i dopiero to wypalić. ***8226;Czy też zmienić coś w ustawieniach np. w book type settings ***8211; mam ***8222;phisical disc type***8221;. Czy ma być to np.: DVD-ROM? ***8226;Czy zaznaczyć ***8222;extended lead***8221; out no DVD DL? Czy ma to jakies w ogóle decydujące znaczenie? Może miał ktoś podobny problem. Z góry bardzo dziękuję za jakiekolwiek wskazówki Pozdrawiam Grendel007 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|