![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
![]()
Witam szanowne forum
Mam problem z pionkiem mianowicie uwala mi płytki objaw zawsze ten sam. Nagrywam nero, nagrywanie trwa do końca wydawało by sie bez problemu, potem następuje oprużnienie bufora i powinien zakończyć sesje a tego nie robi. lampka w nagrywarce świeci sie na stałe nero mimo anulowania nie daje się zamknąć przyciskiem nie można otworzyć kieszeni , nagrywarka wisi. ![]() Oczywiscie po restarcie oddaje płytke ale płytka jest uwalona, próbuje czytać długo to trwa i wywala komunikat po czasie brak nośnika. Zakupiłem otatni kilka płyt Esperanza i to na nich to sie dzieje kilka z tej partii płyt nagrało się ok a ostatnie kilka nie. ![]() Wcześniej nagrałem kilka płytek i było spoko nagrywała bez problemowo. Wcześniejsze nagrania były robione z orginalnych płyt, teraz próbowałem przegrać kopię czy może być jakieś zabezpieczenie pozwalające wykonać tyl 1 kopie? Nie wiem co zrobić i co sprawdzić, szkoda bez sensu wywalać płytki Dzięki za pomoc R2 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jesli zrobiłeś kopię z kopii na Pionku za pomocą :
- DVD Decrypter - rippowanie na HDD - Nero - wypalanie To powinno normalnie chodzić. Pierwsza sprawa - kup jednego TDK, jednego Verbatima i sprawdź zapis na nich. Pewnie ta partia Esperanz jest zwalona. Jesli i tu będą siupy (przy markowych nosnikach) no to moze idź z palnikiem do serwisu ? Jabba |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.12.2003
![]() |
sprawdz jakie to sa dokladnie
plytki mi tak robil na esperazah o kodzie -- AN31 nie mozna na nich nagrac wiecej jak 4.1 GB potem nie moze zamknac plyty sprobuj nagrac mniesza ilosc danych ale generalnie nie sa to dobre plyty |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Nagrałem dziś na dwóch RW i poszło ok , choć jedną z nich widział jako 1X a jest multi speed i nagrywalem wcześniej na niej 4X, nawet po dokładnym kasowaniu sie nie dał przekonać do 4x. Przytargalem kilka płytek co prawda jakieś tam giga master, ale potrenuje może to tylko chwilowy zawrót lasera ![]() thx R2 |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.02.2004
![]() |
akurat mam Pionka 106 i miałem dokładnie ten sam problem
wiec rada na to nie kupuj tych płytek na innych pali bez problemu pzdr |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Sprawdzałem na innych pali bez problemowo.
![]() Zostały mi jeszcze 2 szt. Esperanz, jak bede miał wypalić jakiś mniejszy filmik to jeszcze spróbuje , ale najważniejsze że wiem o co chodziło. Wielkie THX ![]() R2 Właśnie nagrałem na niej filmik 3,5G Potwierdziło się w 100% że Esperanze zdażają sie mniejsze. R2 Ostatnio zmieniany przez R2 : 05.03.2004 o godz. 10:08 |
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.03.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.03.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.12.2002
![]() |
opinia
Pionek A06 (taki sam jak 106, tylko z BOX-a) BIOS w wersji 1.07
Nero 6.3.0.2. Wypalam tylko na TDK -R/-RW. Dotychczas wypalonych: ok. 500 szt. Spalona jedna, ale z własnej głupoty. Obecnie kupuję TDK -R w Rzeszowie po 7.20 zł brutto przy zakupie powyżej 10 szt. jednorazowo. Pozdrawiam
|
|