Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.09.2005, 10:31   #1
deviancer
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.06.2005
deviancer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Post Toshiba SD R5472C

Co powieci o tej nagrywarce ?? Czy ma dobrą korekcję błędów bo zależy mi na tym. Czy pali na wszystkich nośnikach dvd (hawk i inne badziewie) czy późniejszy odczyt w innych napędach dvd jak i stacjonarnym dvd jest dobry ?
deviancer jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.09.2005, 12:00   #2
uuk81
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 08.06.2005
uuk81 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie znam Toshiby, ale jeśli zależy Ci na korekcji to Benq 1640
A na badziewiu to nic nie wypali dobrze, nie ma co próbować
PS. Co do Toshiby, to juz dostałeś odpowiedż od Vizzarda
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...5&postcount=11

Ostatnio zmieniany przez uuk81 : 11.09.2005 o godz. 12:08
uuk81 jest offline  
Stary 11.09.2005, 12:09   #3
Xavery
Lite-ON 1693S

Data rejestracji: 26.09.2003
Xavery zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hawki i stacjonarne DVD?
Predzej stane sie kobieta.

Powyższy podpis posiada homologację forum.cdrinfo.pl
Xavery jest offline  
Stary 11.09.2005, 12:31   #4
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Zadziwiający jest pociąg ludzi do wszelkiego rodzaju eksperymentów

Jeżeli chcesz zostać testerem - to bierz tę Toshibę

Jeżeli możesz ją mieć za 100zł - to bierz!

Jeżeli ma fantastyczne opływowe kształty i dają do niej paletę piwa - to bierz!

Jeżeli twoja żona czy kochanka osiąga szczyty ekstazy ze słowami TOSHIBA!!! na ustach - to bierz!

Jest tyle sprawdzonych, dobrych, niedrogich, ekonomicznych, ergonomicznych, polecanych napędów

A wszystko to na forum

Więc jeżeli to wyzwanie dla explorerów - to Toshibie mówimy TAK!

Stary 11.09.2005, 12:36   #5
deviancer
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.06.2005
deviancer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Smile

Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Zadziwiający jest pociąg ludzi do wszelkiego rodzaju eksperymentów

Jeżeli chcesz zostać testerem - to bierz tę Toshibę

Jeżeli możesz ją mieć za 100zł - to bierz!

Jeżeli ma fantastyczne opływowe kształty i dają do niej paletę piwa - to bierz!

Jeżeli twoja żona czy kochanka osiąga szczyty ekstazy ze słowami TOSHIBA!!! na ustach - to bierz!

Jest tyle sprawdzonych, dobrych, niedrogich, ekonomicznych, ergonomicznych, polecanych napędów

A wszystko to na forum

Więc jeżeli to wyzwanie dla explorerów - to Toshibie mówimy TAK!

bez urazy ! Masz zaje*** poczucie humoru ! więcej takich ludzi na świecie i będzie lepiej Pozdrowienia! Dla żony i kochanki !
deviancer jest offline  
Stary 11.09.2005, 12:43   #6
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez deviancer
bez urazy ! Masz zaje*** poczucie humoru ! więcej takich ludzi na świecie i będzie lepiej Pozdrowienia! Dla żony i kochanki !
Dzięki!

Ale mam nadzieję, że oprócz tego poczucia humoru właściwy przekaz też zrozumiałeś

Stary 12.09.2005, 22:23   #7
jakac
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.09.2005
jakac w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zamówiłem tą nagrywarkę i mam nadzieję że bede zadowolony w przeciwienstwie do gówna jakim jest Lg gsa-4163B Bawiłem się DVD toshiba w takiej samej obudowie jak ta nagrywarka i nie mogłem wyjść z podziwu jak szybko wczytywało, kopiowało płytki i cicho chodziło Zresztą sama nazwa Toshiba (nie mieszać z gównem typu Liteon, Lg) mówi sama za siebie
jakac jest offline  
Stary 12.09.2005, 22:36   #8
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez jakac
Zamówiłem tą nagrywarkę i mam nadzieję że bede zadowolony w przeciwienstwie do gówna jakim jest Lg gsa-4163B Bawiłem się DVD toshiba w takiej samej obudowie jak ta nagrywarka i nie mogłem wyjść z podziwu jak szybko wczytywało, kopiowało płytki i cicho chodziło Zresztą sama nazwa Toshiba (nie mieszać z gównem typu Liteon, Lg) mówi sama za siebie
jesteś półmózgiem lg gównem?? lg jest tylko gorszy od benqa 1640 od pionera 109 110 jeżeli o litka oki liek to gówno takie jak toshiba samsung czy nec 3540
Stary 13.09.2005, 03:38   #9
jakac
Nowy na forum

jeżeli Lg jest dla ciebie za***istą nagrywarką to widocznie masz niższe wymagania od moich
jakac jest offline  
Stary 13.09.2005, 06:17   #10
patologia
Bywalec

Data rejestracji: 14.02.2005
patologia zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez memorando
jesteś półmózgiem ... lg jest tylko gorszy od benqa 1640 od pionera 109 110 ... (LiteOn) to gówno takie jak toshiba samsung czy nec 3540
Czy mogę spytać na czym opierasz swoją opinię? Zgodzę się tylko ze słowami iż Benq 1640 jest dobrym wyborem (ostatnio kupiłem taki model), nie przeprowadzam takich testów jak obecni tu weterani, ale po paru dniach intensywnego użytkowania nie widzę specjalnej (i obym nie zobaczył) różnicy między w/w modelem, Pioneerem 110, Nec'iem 3540 znajomego. Po nagraniu płyty (zazwyczaj Verbatim który posiada dobrą renomę) we wszystkich płytki lądują na półce jako backup'y, czy zbiory danych i jeszcze nigdy nie zawiodły. Podobnie ma się rzecz ze stacjonarnym odtwarzaczem dvd. LiteOn'a nie oceniam gdyż jedyny jaki posiadałem spalił się razem z komputerem, a do LG zroziłęm się już za czasów nagrywarek cd więc nie wracam do tej firmy, ale z opinią iż Toshiba to shit absolutnie się nie zgodzę. Mam w komputerze model DV-S8U i zapewniam, że nie jest shitem.

Pzdr
patologia jest offline  
Stary 13.09.2005, 07:08   #11
Bosskg
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.02.2003
Bosskg w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez memorando
gówno takie jak toshiba...
Mam nagrywarke dvd Toshiby i ciekawy jestem kto z posiadaczy napedow innych producentow moze sie poszczycic wynikiem wypalenia 500-600 plyt dvd i w tym zepsuly sie tylko 2 sztuki i to z mojej winy... Jestem z niej bardzo zadowolony... Nie wiem jak z trwaloscia tego napedu bo mam go dopiero kilka miesiecy... Mam nadzieje ze fuzja z "Szajsungiem" nie wyszla toshibie na zle. Zapewne tak jak w napedach wszystkich producentow zawsze moze sie trafic jakis felerny egzemplarz (no moze poza samsungiem bo tam sa same felerne ) Oby nowy model mial poprawione niedorobki z modelu 5372 czyli zle rozpoznawanie plyt DVDRW. Wiem tylko jedno - nigdy nie kupie juz zadnego napedu Liteon bo mialem ich 4 i zaden nie wytrzymal dluzej niz 3 miesiace nie mowiac juz o odsetku zepsutych plyt siegajacemu 50% mimo iz nagrywam tylko na markowych plytach.

Ostatnio zmieniany przez Bosskg : 13.09.2005 o godz. 07:11
Bosskg jest offline  
Stary 13.09.2005, 23:09   #12
Xavery
Lite-ON 1693S

Data rejestracji: 26.09.2003
Xavery zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja ciagle nie moge zrozumiec ludzi bojkotujacych produkty LiteOna.
Mysle, ze wszystkie skany na forum pochodzace z ich najnowszego napedu 1693S dowodza, ze potrafi on spokojnie dorownac co najmniej napedom LG.

Co do Samsunga - zgadzam się w 100%

Powyższy podpis posiada homologację forum.cdrinfo.pl
Xavery jest offline  
Stary 14.09.2005, 07:26   #13
Bosskg
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.02.2003
Bosskg w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tutaj nie chodzi o jakis bojkot Liteona... Po prostu dosyc intensywnie uzywam napedu i wymagam zeby temu sprostal a jezeli naped pada po miesiacu i robia tak kolejne 3 modele nie wspominajac ile razy dostalem nowy z serwisu i sytuacja sie powtarzala... wydajac pieniadze oczekuje napedu niezawodnego bo nie mam czasu biegac po serwisach i tlumaczyc co sie dzieje. Uwazam ze Liteon idac coraz bardziej w produkcje masowa zapomnial troche o jakosci wykonania. Jezeli ktos pare razy sie zawiodl na tej firmie to raczej nie siegnie po naped tego producenta choc moze sie okazac ze ktorys z modeli bedzie niezly. Za podobna cene mozna kupic Benqa lub Toshibe czy LG i nie miec wiekszych problemow. To jest poprostu swiadomy wybor uzytkownika a nie jakies uprzedzenia.

Ostatnio zmieniany przez Bosskg : 14.09.2005 o godz. 07:30
Bosskg jest offline  
Stary 16.09.2005, 03:29   #14
jakac
Nowy na forum

Dostałem napęd i jest nawet ok Patrzac sie z przodu można pomylic sie z nagrywarką NEC Test odczytu TDK DVD+R x8 nagranej 1/2 roku temu na Lg GSA-4163B http://members.chello.pl/j.jakacki/toshiba.JPG

Ostatnio zmieniany przez jakac : 16.09.2005 o godz. 03:32
jakac jest offline  
Stary 16.09.2005, 11:19   #15
luminat
Gość

Data rejestracji: 12.12.2002
luminat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tak sie sklada, ze moj kumpel posiada toshibe sd5372 - wymieniali mu na rozne wersje m in V i B. Wedlug mnie jest to najgorsza nagrywarka dvd jaka kiedykolwiek powstala. Ma same wady, zaczynajac od braku zwracania bledow c1/c2 konczac na awaryjnosci tego napedu.
luminat jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: