![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.03.2004
![]() |
no formatowanie na necu (pelnie i niepelne) nie zmienia tego ze na lg dalej jest dvd-rom, jedynie imgburn widzi wszystko mormalnie jakby calkowicie obchodzil swoim serownikiem wszytskie ustawienia windy i innych programow (i to jest w nim chyba takie dobre) .. no ale dalej jest to tylko program do wypalania obrazow a nie poprostu listy plikow...
zreszta problem dalej nie jest rozwiazany... i nie wiem gdzie co jeszcze moglbym sprawdzic |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
musisz ustawic zeby bylo dvd+rw w ustawieniach nero cd-dvd speed w bitsettingu bo inaczej raczej lg tego nie ruszy i to nie ustawienia programu a nagrywarki lub w nero sprobuj zmienic bitsetting z rom na +rw i nagraj jeszcze raz na necku
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Nowy na forum
![]() |
wiec sciagnelem nowe NeroCDSpeed v4.7.5.0.
wlozylem dysk dvd+rw TKDx4 do nagrywarki LG/HLDS GSA-4163B A106(RPC1) odpalilem cdspeed i w "info o dysku" pojawilo sie to co wczesniej wszedlem do zakladki "Bitsetting" zmienilem: DVD+R na DVD+R DVD+R DL na DVD+R DL nie moge jednak zmienic DVD+RW ? otwarlem naped i zamknalem, odswiezylo sie okienko "info o dysku" pojawilo sie to co jest na obrazku (bitsett1.jpg) wszedlem do nero (nie zamykajac cdspeed) zapodalem info o dysku i pojawilo sie ze jest to DVD+RW (znaczy sie wykrylo) zamknalem nero, zamknalem cdspeed odpalilem nero jeszcze raz dalem info o dysku i znow pojawilo sie DVD-ROM ?? - zeby bylo smieszniej to pusta DVD+RW widzia jako niepusta DVD-ROM ![]() dalej nie wiem co jest trumf? btw. nero->recorder->choose recorder->I: HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B->>Options zaznaczone: "Buffer under protection" i "DVD high compatibility mode (at least 1GB will be written" obojectnie jak ustawie BookType (Automatic,DVD-ROM,Phisical disk type,Current recording setting) dalej jest w info o dysku DVD-ROM ![]() robie cos nie tak? Ostatnio zmieniany przez oblus : 25.03.2007 o godz. 03:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
a zobacz na necu, bo lg ma autobitsetting dla dvd+rw nie wiem jak nec(w ogole nie podales chyba modelu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.03.2007
![]() |
Witam!
Mam podobny problem, mam nagrywarkę LG GSA-H22N na płycie głównej Gigabyte GA-965P-S3. Przy próbie sformatowania nowych, nieużywanych płytek DVD+RW (kilku różnych producentów m.in. TDK, Verbatim) Nero podaje komunikat: Błędne polecenie! Wykonanie polecenia Rozpocznij w DAO nie jest możliwe Zapis nie powiódł się Jeśli jednak tą płytkę sformatuję na innym kompie to później już nie mam żadnych problemów, mogę ją kasować i nagrywać do woli. Wszystkie pozostałe typy płytek pali bez problemów (nie wiem tylko, co z nowymi DVD-RW?) Problem ten występuje we wszystkich programach, które mam zainstalowane: NERO, Alcohol, ImgBurner, DeepBurner itp. Co to może być?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Nowy na forum
![]() |
sprawdzilem niby nec widzi za kazdym razem DVD+RW ?
btw. NEC ND-6750A firmware v2.42 wszystko jak na zalaczonych obrazkach... problem nadal nie rozwiazany ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.04.2007
![]() |
Mam podobny problem. Moja LG GSA 4163B A105 za nic nie chce nagrywać DVD RW. Sprawdzałem ją na starym komputerze i działa jak trzeba, czyli coś z systemem musi być nie tak. Zainstalowałem sterowniki ASPI i dalej nic. Czy może to być wina Yasu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Nowy na forum
![]() |
moze byc... sprawdz jakiekolwiek "ukrywacze napedow" i daj znac czy cos sie zmienilo...
moj problem dalej nie rozwiazany ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Nowy na forum
![]() |
Mógł byś mi podać kilka przykładów takich programów. Ja znam tylko yasu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
Np. Alkohol (oboj***281;tnie kt***243;ra wersja 52, 120%)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Nowy na forum
![]() |
ImgBurn wypala obrazy na dvd rw. Czy znacie może inny działający program do filmów i całej reszty?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie jest to zapewne to, czego by***347; chcia***322;, ale w tak skomplikowanej sytuacji zrobi***263; obraz za pomoc***261; np. nero, wypali***263; imgburnem.
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Nowy na forum
![]() |
Ty, dziwna sprawa. Nagra***322;em obraz gry tym imgburnerem, skasowa***322;em j***261; w nim i teraz w nero mi normalnie filmik nagrywa oO. Teraz ju***380; nic nie kapuje... Obym tylko nie zapeszy***322; i by zfinalizowa***322;o p***322;yt***281;.
Filmik nagra***322;o. Po skasowaniu p***322;yty w nero i kolejnej pr***243;bie nagrania filmu, nap***281;d na nowo odmawia wsp***243;***322;pracy. Czy***380;by nero co***347; psu***322; przy kasowaniu? Ostatnio zmieniany przez Homey : 10.04.2007 o godz. 16:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|