![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.08.2002
![]() |
Posiadam dvd liteon x16, pIII 450MHz, 256ramu, GF2 mx 200 32ramu, system winXP lub winMe (na osobnych partycjach), SB Live 5.1, plyta ABIT VT6X4, kontroler ATA100, i Dysk Seagete Barracuda IV 60Giga.
Filmy mi szarpia strasznie mocno, a podobno na takim zestawie jak ja mam powinny chodzic plynnie. Moze Ktos mi cos doradzi co zrobic. Probowalem podlaczac DVD pod kontroler i plyte glowna ale nie mialo to znaczenia. Pozdrowienai i prosze o rady. |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
A masz na mastera podpietego tego lg i wlaczone dma dla niego?? Bo mam tez tego liteona i nie mialem problemu z odtwarzaniem filmow na rivie tnt 16mb z 128ramu i duronem 700.
|
|
#3 |
|
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Procesor masz dosyć lichutki... Prawdopodobnie nie nadąża on z dekodowaniem filmu MPEG-2. Możliwe też, że nie masz poprawnie skonfigurowanego systemu (DMA, VIA i inne pierdoły) - sytuacja analogiczna do wolnego nagrywania - przeczytaj info na http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=2024212835
|
|
#4 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.03.2002
![]() |
Re: DVD Liteon 16x - szarpią filmy
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
O jakie filmy chodzi, o divx czy o DVD? Jeśli chodzi o DVD to sprawdz czy masz włączone DMA,sprawdz we właściwościach systemu- panel sterowania- system-sprzęt-cd rom dvd (nie pamiętam dokładnie), druga sprawa to filmy lepiej powinny działać pod Win ME niż pod XP. Przynajmniej u mnie tak jest (Win98 i W2k).
|
|
|
![]() |
|
|