Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 08.01.2011, 20:06   #1
Piesof
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.01.2011
Piesof w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z przegrywaniem płyt DVD (LG GH22NS50)

Witam,

ostatnio moja nagrywarka odmówiła posłuszeństwa - zacinała się przy odczycie wszelkich płyt (prawdopodobnie laser nie dochodził do końca).
Wymieniłem ją na LG GH22NS50, jednak moje problemy wcale się nie skończyły.

Mianowicie gdy próbuję przegrać jakikolwiek film DVD, zabezpieczony lub nie (sprawdzałem i takie i takie), proces zacina się podczas
tworzenia obrazu. Program zawiesza sie, nie da się go normalnie wyłączyć (brak odpowiedzi). Co ciekawe, po "zakończeniu zadania",
program znika z listy aplikacji w menedzeże zadań, ale nadal jest na liście procesów, i nie da się tego procesu zakończyć.
Dioda symbolizująca pracę twardziela świeci się non stop, komp się zacina, bez reseta nic sensownego nie da się zrobić.
Dzieje się tak na różnych filmach. Sprawdzane na DVD-shrinku i ashampoo, system windows xp sp3. CD przegrywają sie bez problemu, a ten sam film DVD tnie się
za każdym razem w innym momencie, więc nie jest to ta sama przypadłość co w starej nagrywarce.

Czego to może być wina? Czy nagrywarka jest kopnięta, czy to kwestia czegoś innego? Dodam, że gdy stara nagrywarka jeszcze normalnie działała,
te same filmy przegrywałem bez problemu.

Proszę o pomoc
Piesof jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Tagi
lg gh22ns50

Twoje uprawnienia: