![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Nagrywarka DVD jak z Brunproof'em
Ostatnio coraz poważniej zaczynam myśleć o nagrywarce dvd, troche szukałem, znalazłem nawet nagrywarki mojego ulubionego i jedynie słusznego producenta(nie chce wywołać wojny, ale mam bardzo pozytywne doświadczenia z ich napędami) firmy Teac. Zaciekawiła mnie jedna sprawa jak w przypadku nagrywarek DVD wygląda sprawa zabezpieczenia przed utratą dopływu danych? Nigdzie w specyfikacji nie znalazłem, że mają jakieś zabezpieczenia, do tego mają 2MB bufor, co wydaje mi się dość mało jak na taka ilość danych. Ceny są jeszcze dość wysokie, ale coraz bardziej akceptowalne. Ceny nośników spadają, w tej chwili już za 5.5zł można kupić płytę DVD-R, co przyznam, przy moim zapotrzebowaniu na archiwizację danych jest świetnym rozwiązaniem.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Z tego co sie orientuje to jak najbardziej wszystkie nagrywarki dvd maja burnprof
![]()
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
#3 |
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
Sprawdzone.. patrz tutaj oraz obrazek nizej.. jak widac jest BurnProf.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.02.2003
![]() |
Plyty za 5,5zl/szt to tylko teoria moim zdaniem. Sami importerzy informuja o calych blednych partiach takich plyt - np. datatrack czy datex. Princo sie nie przyznaje, ale udowodniono im jakies "zapozyczenia" od TDK, a na doom9 tez przeczytasz, ze roznie z nimi bywa. Akossy tez sa fatalne... Osobiscie uwazam, ze nalezy sie liczyc z wydatkiem rzedu 10zl/szt, bez wzgledu na to, czy kupisz te za 5zl/szt i wywalisz polowe, czy te za 7zl/szt i wywalisz 1/3, czy tez za 10zl/szt dobre.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
dvd -BurnProf.
No chyba kazda musi miec
![]() Ostatnio zmieniany przez zorg : 04.03.2010 o godz. 11:53 |
![]() |
![]() |
#6 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Skoro w wypalarkach cdr jest to juz standard to tymbardziej kazda wypalarka dvd musi takie cos miec
![]() no chyba ze producent chce popelnic hara-kiri i zalezy mu na zerowej sprzedarz swojich napedow ![]()
#7 |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Moja też ma...
#9 |
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
Napewno nie teraz.. radze poczekac az ceny zejda do 1000 zl lub nawet 800 zl (LiteON zapowiada wypalarke za 200$). Przykladowo w grudiu Pioneer A05 OEM kosztowal 1550.. potem 1480, 1400... i teraz mamy koniec lutego i cene 1320 ! Ha! Wiec radze czekac, pozatym zauwaz ze duzo producentow zapowiada teraz nowe modele, a to znaczy ze.. nowe modele zastopia starsze, tamte potanieja, bedzie wiecej producentow.. wieksza konkurencja, ceny nizsze
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#11 |
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
Niom.. zgadzam sie! Lepsze 15 DVD na polce niz 100 CD-Row.. ja rowniez dochodze do tego samego wniosku. Pozatym czas nagrania jest stosunkowo krutszy, a do tego nie trzeba dzielic na te 700 MB. Tak mozna miec w calosci wiele rzeczy.. i wogole. Rozumiem Cie doskonale, mam ten sam problem.. no moze troche mniejszy bo o wymiarze <100 GB.. ale jednak zawsze to cos.
![]() |
![]() |
#12 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.02.2003
![]() |
Cytat:
Czy czekac? Moim zdaniem zdecydowanie NIE! Dlatego, ze straty moga byc olbrzymie. Fakt, zaplacisz dzis duzo za nagrywarke, ale spokojnie sprzedaz CDRki, nagrasz komus DVD itp itd - czesc odzyskasz. Jesli kupisz DVD-recorder za 2 lata, to bedzie to tak popularne jak CDR dzis. Wowczas na pewno CDRki wywalisz do smieci (tak jak dzis nie sprzedaz juz dyskietek czy tasmy do streamera), na pewno nie nagrasz nic nikomu itp itd. Reasumujac: lepiej wydac 1500 i odzyskac 1800 niz wydac 500 i nie odzyskac nic. |
|
![]() |
![]() |
|
|