![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.12.2007
![]() |
Prezent od Mikołaja [częściowo] nie działa.
Witam.
Właśnie zainstalowałem prezent od Mikołaja czyli nagrywarkę: HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H58N z logo LG na przodzie. Wraz z nagrywarką zainstalowałem dołączone Nero Version: 7.9.6.0. Rozpocząłem testy i napęd bez problemu tłoczy płyty cd-r , cd audio a płyty są poprawnie wytłoczone i dają się odczytać zarówno w tym jak i innych napędach. Napęd bez problemu odtwarza filmy na dvd dołączonych do gazet. Natomiast gdy chcę wytłoczyć dvd z danymi nero przechodzi kolejne etapy bez problemu, gdy zaczyna się wypalanie sygnalizowane mrugającą zieloną dioda po jakiś 12 sek zawiesza się cały komputer. Nie ma niebieskiego tła tylko wszystko się zatrzymuje włącznie z kursorem myszy. Jedyna rada to reset. Żeby Wam nie śmiecić po pierwszych niepowodzeniach przeinstalowałem jeszcze raz Nero, zmieniałem kilka ustawień w nero np. zwiększenie i zmniejszenie buforu dodatkowego, różne prędkości nagrywania, a w opcjach ustawienia book type na zgodne z dvd-rom. Płyty zastosowane do nagrywania dvd - to Verbatim DVD-R 4,7 Gb. Natomiast nagrywanie danych na cd - cd audio na jakiś poślednich płytach bezproblemowe. Myśląc, że przyczyna tkwi w nero użyłem programu DeepBurner - jedyna różnica, że komp zawiesza się w 18 sekundzie a nie 12 jak w nero. Macie jakieś pomysły co może być przyczyną? --- Aha - jeszcze konfiguracja kompa, ram - 512 Mb , procesor 1,2 Ghz a w logu takie użycie pamięci: "Physical memory : 511MB (523764kB) Free physical memory: 216MB (221724kB)" Ostatnio zmieniany przez Ksebki : 25.12.2007 o godz. 23:47 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|