Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.05.2004, 22:32   #1
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Problem z reauthoringiem

W skrocie opis problemu: jako zrodlo mam film, ktory zostal wczesniej przeciagniety DVDShrinkiem. Zrobilem demuxing (chcialem dostawic napisy) i pozniej, po obrobce robie authoring. Na kompie jest wszystko OK. Na stacjonarnym Grundigu film sie rwie - chilowe zatrzymania. Zrobilem kilka prob: nie jest to problem dodanych napisow, bo authoring samego filmu daje ten sam efekt. Nie jest to tez problem zlego nosnika, bo palilem kilkukrotnie na tym samym RW, a wypalony na nim 'oryginal', bez demux sie nie rwie. Acha, ciekawostka - zrobilem probe na stacjonarnym Onkyo - jest wszystko OK. W czym moze byc przyczyna? Jak z tym mozna zawalczyc? Demuxing robilem Vobeditem, authoring probowalem Ifoeditem i ReJig - w obu z marnym skutkiem...
Reetou jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.05.2004, 23:35   #2
Ufil123
Forumator

Data rejestracji: 04.04.2004
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja miałem podobnie !!!!!!na jednych odtwarzaczach wszystko było ok a na innych film sie rwał!!!!!!doszedłem do tego że jest to wina programu do authoringu!!!tzn ogólnie wszystkie programy są ok. tylko niektóre odtwarzacze dvd mają różne śmieszne wymagania ( i to właśnie na tych film będzie się rwał) spróbuj jeszcze innego programu!!!może pomoże!!!

pozdrawiam
Stary 18.05.2004, 23:48   #3
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mialem podobnie

dvdlab, skadinad naprawde swietny program do authoringu, ma mozliwosc tworzenia dodatkowo pokazu slajdow. no i ok, dodalem do nich podklad muzyczny i jest tak: glowny film leci ok, jak przychodzi do slide'ow to przy kazdym przejsciu obrazka przycina na philipsie 729. na aiwe od znajomego nic takiego sie nie dzieje. plytka wypalona idealnie (hawk od mcc, ricohy, princo, jakis dysan i rw co bylo w pudle z litkiem), sprawdzone w kprobe sa ok, ale na stacjonarce masakra przy slajdach. sam glowny film jest odtwarzany ok.

mysle ze jednak programy do authoringu moga miec znaczenie dla niektorych odtwarzaczy, ale to chyba juz jest zaglebianie sie w jakies bardzo techniczne sprawy, sposob zapisu i w ogole takie tam.

ale i tak zostaje przy dvdlabie
pykson jest offline  
Stary 19.05.2004, 20:05   #4
Ufil123
Forumator

Data rejestracji: 04.04.2004
Ufil123 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ja od 2 tygodni urzywam DVDMaestro i moge powiedzieć tylko tyle że jeszcze ani jeden film mi się nie przycioł!!!!naprawdze świetny program (może na początku troche zakręcony ale jak przeczyta się poradnik CV to szybko da się go poskromić - mi zajeło to 2h)
Stary 19.05.2004, 21:35   #5
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@Ufil123
maestra juz chyba nie produkuja, jak sie nie myle. wydaje mie sie ze jest to juz heavy proffesional sofcik. coz, moze trza sie jednak pouczyc czegos nowego.
a slide'y tez mozna w nim na koncu zrobic? chociaz naprawde nie wiem czy mozna zrobic ladniej i prosciej menu niz w dvdlabie, z drugiej strony mozna je w sumie wyexportowac do maestra.

@Reetou
moze to glupie pytanie- ale czy film rwie sie zawsze w tym samym miejscu?
inna sprawa: w dvdlabie sa dwie opcje multiplexingu: Main (Fast, DVD compliant) i Alternative (relaxed comlpiancy). Wnioskuje z tego ze multiplexing moze byc w kazdym progsie dosyc rozny, i moze to jest kwestia wyboru odpowiedniego trybu multiplexingu. Nie wiem, czym sie roznia te tryby, w sumie zawsze robilem filmy na Main, no i mialem problemy z pokazem slide'ow. Wczesniej nie pomyslalem o zmianie tej opcji.

pozdr
pykson jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: