Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.01.2004, 20:29   #1
wieszczu
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.01.2004
Posty: 7
wieszczu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problem z sony dru 500a

mam sony jak w temacie i nie moge zrobic upgrade biosu a takze program primo dvd nie widzi mojej nagrywarki, wszystko robilem zgodnie z instrukcja. nero info tool podaje wszystkie informacje poprawnie, alkohol 120% rowniez sie nie rzuca.
wieszczu jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.01.2004, 10:57   #2
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
1. czy robisz upgrade zgodnie z instrukcją ze str. Sony pod Windows, z wyłączonym DMA ?
2. jaką masz płyte głowną, drivery do niej i system operacyjny ?
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline  
Stary 12.01.2004, 14:49   #3
wieszczu
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.01.2004
Posty: 7
wieszczu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez CobraVerde
1. czy robisz upgrade zgodnie z instrukcją ze str. Sony pod Windows, z wyłączonym DMA ?
2. jaką masz płyte głowną, drivery do niej i system operacyjny ?
1. zgodnie z instrukcją
2. abit kt7a raid, via 4in1 4.40, win xp sp1

sprawdzalem to na innym kompie gdzie jest winme i jest ten sam błąd.
oddałem dziś do reklamacji, może pomoże, bo nie mieli innej na natychmiastową wymianę
wieszczu jest offline  
Stary 12.01.2004, 23:40   #4
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Nowy bios 2H
moze ci pomoze !!!
http://www.sony.jp/products/Consumer.../fw500a20h.exe
__________________
zorg jest offline  
Stary 13.01.2004, 14:03   #5
miles
volleyball
 
Data rejestracji: 13.11.2002
Lokalizacja: wyjechalem z PL a co :)
Posty: 454
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
[QUOTE=zorg]Nowy bios 2H[QUOTE]

Uuuu, ale przez ten bios strachu się najadłem.
Po zamianie, nic nie chciało działać. Płytke tylko mieliła i niechciała za cholere wystartować. O nagrywaniu to już nawet nie wspomne. Spaliła dwie, na szczęście tanie płytki. Ani dvd ani cd, nic nie szło. Po za tym, nie wykrywało mi jej na początku w biosie. ALE jaja..... myślałem że zaraz się powiesz.
Zamieniłem szybko na bios 2g i wszystko po staremu. Nagrywa i ładnie działa ufffffff

Nie wiem, czy ja coś żle bios zamieniłem.
Ale majtki z tydzień będe czyścił
__________________
nie bylo mnie od 2008 smieszne
miles jest offline  
Stary 13.01.2004, 14:09   #6
wieszczu
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 11.01.2004
Posty: 7
wieszczu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez zorg
problem w tym, że program do wgrania biosu nie widzi nagrywarki i tu wlaśnie cały problem
wieszczu jest offline  
Stary 13.01.2004, 20:43   #7
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
u mnie wszystko ok.

nic specjialnego nie zauwazylem ,
pamietac tylko nalezy o wylaczeniu DMA !!!
__________________

Ostatnio zmieniany przez zorg : 04.03.2010 o godz. 10:54
zorg jest offline  
Stary 14.01.2004, 14:40   #8
miles
volleyball
 
Data rejestracji: 13.11.2002
Lokalizacja: wyjechalem z PL a co :)
Posty: 454
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez zorg
nic specjialnego nie zauwazylem ,
pamietac tylko nalezy o wylaczeniu DMA !!!
Czyli nic nie wnosi ten nowy bios H.
Zostawie tak jak jest. Działa to nie będe ruszać, bo zaraz coś s******e.
Pozdro
__________________
nie bylo mnie od 2008 smieszne
miles jest offline  
Stary 14.01.2004, 18:42   #9
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
jest na oficjalnej stronie sony
http://sony.storagesupport.com/dvdrw...h/500A_20h.zip
__________________
zorg jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.