![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.08.2003
![]() |
Problem na stacjonarnym Yamaha 530
Mam problem z niektórymi kopiami zapasowymi na mojej tytułowej "Yamaszce"
Mimo że płyta jest zawsze ta sama "TDK - R" próbowałem nagrać sobie buckup pakietu " Star Wars 4,5,6 " i niestety po przeróbce InstatnCopy CD/DVD u mnie nie chodzi a na innych stacjonarkach chodzi a u mnie nie. Mam tego typu problem z 3 kopiami na posiadanych 60 płyt , szkoda mi oryginałów tym bardziej że mam 4 letniego smyka. Proszę o radę co by można zrobić aby kopia załapała . Nagrywałem kilka razy także nie jest to winą płyte ( raczej konwersji , mimo że zawsze je wykonuje wspomnianym InstatnCopy i jest O.K.) |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Witam! Ja mam s540 i wszystkie plytki chodza idealnie. Znajomy ma s520 i na niej nie jest juz tak rozowo-czyta niektore plyty i nagrywane max 4x (i tak dobrze bo wg specyfikacji nie czyta wogole +-r/rw).
Z jaka predkoscia nagrywasz? W srodu masz pewnie to co s520 wiec moge Ci polecic platinumy + i - r 8x, ale nagrywane 4x. Czy na kompie czyta Ci te plytki? Co wycinasz z tych sw? Ja mialem problem z Pasja (tylko z tym filmem). Jak wycinalem (tez dzialam na ic) jakies duperele chcac zostawic sam film i menu, to plyta nie startowala w dvd normalnie (dopiero z wybieraniem chapterow). Sam robilem 2 z 3 czesci sw i wycinalem tylko sciezki dzw i napisy. Reszte zostawilem i film mimo kompresji 40% (czyli 60% oryginalu) wyglada bez zarzutu (tv 32" 100Hz), a naprawde zwracam uwage na jakosc. Tak wiec zrob tak jak ja i powinno ruszyc (moje kopie dzialaja na ww s520). Pozdrawiam i zycze powodzenia. PS. Daj znac czy poszlo! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.08.2003
![]() |
Co do płyt to na pewno są O.K. , używam tylko TDK i jak do tej pory wszystko było w porządku , zresztą na płytach z tej paczki nagrywałem materiał z kamery i odwarza bez zająknięcia.
Natomiast przy obróbce Star Wars także wycinałem tylko napisy i dżwięk i niestety nie działa . Dziwne że tylko z kilkoma pozycjami jest tego typu problem. Kopie u szwagra na Philipsie działają O.K. na PSX 2 także a na " Yamaszce " niestety nie. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|