![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.03.2003
![]() |
Przyniesiony przed chwilą ze sklepu i podpięty jako primary slave, został poprawnie wykryty przez Windows XP, zainstalowałem oryginalny player ASUSa, w menadżerze urządzen brak konfliktów, Nero wykrywa wszystkie funkcje, jednak napęd czyta wyłącznie zwykłe CD-ROMy i CD-R-y. Można do woli grać i instalować dowolne programy. W ogóle nie widzi krążków DVD, tylko dioda mruga przez chwilę, a XP twierdzi, że nie ma płytki w napędzie. Po za usunięciem strowników, ponowną instalacją i użycie alternatywnego Pover DVD nic nie przychodzi mi do głowy. Jest to mój pierwszy napęd DVD i nie chcę od razu lecieć z pyskiem do sprzedawcy, żeby nie wyjść na głupka. Macie jakieś sugestie
![]() reszta konfiguracji: Athlon XP 2400+ MSI KT4V primary master WD 80GB JB primary slave Asus E616 <----- winowajca secondary master LG GCE 8320B secondary slave WD 45GB AA pozostałe komponenty mało istotne |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.02.2003
![]() |
Witam
Nareszcie bratnia dusza .Przeczytaj mój post z 31.03.03. Nie dostałem żadnej odpowiedzi nie mówiąc już o podpowiedzi !! Temat i problem jest podobny .Zaktualizowałem bios ale nic to nie dało.Dalej filmy DVD mogę odtwarzć ale tej płyty DVD z ostatniego CHIPA nie (objawy podobne jak u ciebie) płyta się czyta nawet na b.starych napędach - sprawdziłem. Mój ASUS był podłączony jako sec master , sec slave a teraz jest jako primary slave i dalej to samo.Generalnie to chyba nie jest problem DVD ASUSA ale WIN XP i kontrolera IDE (tak gdzieś dziś przeczytałem ).Jeżeli masz możliwośc podepnij go u kogoś na innym systemie. |
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Poczytaj i zadecyduj czy warto to zainstalowac. http://www.viaarena.com/?PageID=66
Podobno pomaga. WinXP 1. First version for XP 2. Support to uninstall driver from ControlPanel->Add/Remove Program 3. Support Large Disk Feature(over 128 GiB) 4. Support ATA133, VIA VT8233A SouthBridge Ja wieczorem sprobuje zainstalowac.BTW mam 10 filmow DVD i odtwarza mi tylko trzy !!.Pewnie u Ciebie jest tak samo sprawdz kilka różnych filmow. moja konfiguracja: Athlon XP 2200 ASUS A7V8X primary master Seagate 60 GB primary slave Asus E616 secondary master Plextor 2410TA secondary slave IBM 40 GB |
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.03.2003
![]() |
Problem w tym, że napęd widzi te same płytki DVD, ale wyłącznie w innym komputerze po Win 98
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Nie instaluj tych sterowników.One są do mostka 8233A a my mamy 8235.
|
|
|
![]() |
|
|