![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.05.2010
![]() |
Problem z TSSTcorp DVD+-RW TS-L632H w Dell Inspiron 1720
Witam wszystkich na forum, tym razem już jako zalogowany "świeżak".
Mam problem ze swoim napędem w laptopie Dell Inspiron 1720: TSSTcorp DVD+-RW TS-L632H. Laptop został sprowadzony z Kanady. Do tej pory, nie zauważyłem tego, bo nie musiałem korzysta z płyt DVD Video. Po włożeniu płytki z oryginalnym filmem - rusza, ale nastaje ciemność.. Dźwięk jest OK (na całej płycie do końca można posłuchać filmu), ale nie ma obrazu. Sprawdziłem region w napędzie i jest prawidłowy - 2. Doinstalowałem najnowsze kodeki, podmieniłem firmware w napędzie z D200 na D600, zainstalowałem DirectX 9 i komletnie nic to nie daje. Odtwarzam w PowerDVD, WMP.. i to samo.. Co ciekawe, płyta DVD Video nagrana przez ten napęd, jest prawidłowo odtwarzana na stacjonarnym DVD, ale sam swojej płytki nie chce wyświetlić.. tylko dźwięk.. Z wyświetlaniem DivX, Rmvb, Avi nie ma najmniejszych problemów. Nagrywa i odtwarza właściwie wszystko, oprócz wspomnianego DVD Video. Pomocy Koleżanki i Koledzy, bo jestem już bliski depresji... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sprawdź czy program VCL odtworzy taką płytkę DVD Video
Jak odtworzy to masz skopane kodeki lub ich brak w systemie
![]() |
#3 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
VCL czy VLC?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No fakt literówka, oczywiście miało być VLC
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.05.2010
![]() |
Odinstalowalem wszystko i zacząłem od początku. Niestety z kodekami k-lite 5.9.0 prawidłowo (dźwięk i obraz) odtwarza DVDVideo tylko (!!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Dell Inspiron 1300 - problem z czytaniem płyt dvd / cd | mariusz81pl | Napędy optyczne DVD | 0 | 15.01.2008 14:44 |
SONY DVD RW DW-D56A PFS3 problem | miodeksc | Napędy optyczne CD | 0 | 18.03.2006 10:47 |
POMOCY MAM PROBLEM Z LiteOn DVD RW SHW-160P6S | sosna101 | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 1 | 23.02.2006 22:55 |
problem z firmware do SONY DVD RW DRU-540A | tom_brush | Napędy optyczne DVD | 4 | 16.04.2005 11:03 |