![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.11.2005
![]() |
Chodziło mi o to, że jest to tzw. slotload i problemowe jest jego wyjmowanie (wymaga rozkręcenia laptopa), więc wolał bym tego nie robić. Z reszta uważam, że nie jest to potrzebne. A dlaczego? Otóż dokonałem dziś paru "testów" i co się okazało. Napęd bootuje pięknie płyty przy startowaniu systemu. Mało tego, odtwarza wszystkie płyty, które nie wymagają programu do odtworzenia. Czyli np. zwykła płyta z plikami Worda, płyta z systemem itd. Natomiast przy próbie odtworzenia jakiegokolwiek nośnika obsługiwanego przez dodatkowy program (czyli np. jak bym chciał zripować audio cd, albo odtworzyć dvd video), to programy się wieszają. Stąd wnioskuję, że to w sterach coś się pomieszało, szczególnie, że jak już pisałem wcześniej, nieco w nich grzebałem. I tutaj rodzi się pytanie - jak to odkręcić bez reinstalacji systemu? W ostateczności to zrobię, wolał bym jednak najpierw spróbować mniej inwazyjnej metody. Przywracanie wszystkiego od nowa nieco mnie odpycha. ;-)
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
problem z philips DVD +-RW SDVD8441 | cheops | Napędy optyczne DVD | 2 | 02.02.2008 12:34 |
POMOCY MAM PROBLEM Z LiteOn DVD RW SHW-160P6S | sosna101 | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 1 | 23.02.2006 22:55 |
problem z firmware do SONY DVD RW DRU-540A | tom_brush | Napędy optyczne DVD | 4 | 16.04.2005 11:03 |
Problem z LITE-ON DVD RW LDW-851S | kumor | Napędy optyczne DVD | 3 | 07.04.2004 00:37 |