![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2003
![]() |
Problem z upgrade'm LDW-LiteOn 451S
Kupilem dzis Lite-On LDW 451S. Od kilku godzin bezskutecznie probuje uaktualnic firmware (do wersji GSB6). Przecwiczylem juz wszystkie mozliwe ustawienia (master, slave, wlaczone/wylaczone UDMA), caly czas dostaje komunikat "No matched drive detected !". Czy komus udala sie ta sztuka?
Przy okazji ostrzezenie: moj nowy nabytek nie nagrywa na EMTEC DVD +RW. Operacje zapisu pozornie wykonuje poprawnie, ale plyta pozostaje pusta. Watpie, zeby nagrywarka byla walnieta, bo na innych plytach nagrywa ok (na przyklad na Hawk DVD-R, po 4,99 zl w MM ) Ostatnio zmieniany przez kbb : 29.12.2003 o godz. 22:39 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
------------
Data rejestracji: 30.12.2003
![]() |
Mam tez tego LiteOna i firmware do (do wersji GSB6) poszedl mi normalnie, ale mam duze problemy z nagrywaniem DVD-R i -RW. Moze to wina nosnika. Plytka DATEXA.
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.12.2003
![]() |
Cytat:
piszesz o czyms o czym nie masz pojecia ja mam w tej chwili teaca i lite-ona -kilku kumpli ma litki 411s- i zero-najmniejszych problemów z niczym-ja zwłego słowa na litka powiedziec nie mogę wiec daruj sobie swe wypociny nic nie wnoszące do topicu |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Bywalec
Data rejestracji: 25.11.2003
![]() |
![]() Cytat:
Potwierdzam Ja też mam LiteON 411s i wszystko działa bez problemu. Liteon to dobra alternatywa dla ludzi, którzy nie śpią na forsie i nie stać ich na np. PLEXTORA który wcale nie jest wiele lepszy od Liteon'a. |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.12.2003
![]() |
![]()
W koncu upgrade sie udal, ale na innym komputerze. Podejrzewam, ze przyczyna problemu tkwi w mojej plycie glownej (Asus P4S533), a konkretnie chipsecie SiS645DX.
Cytat:
Za to TDK DVD+RW x4 (code: RICOHJPNW11) wrecz przeciwnie ![]() Ostatnio zmieniany przez kbb : 31.12.2003 o godz. 12:51 |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.12.2003
![]() |
U mnie Liteon 411S ignoruje MTEC'a -RW 1x (kod: OPTODISCK001). Z biosem (0F) zgłasza błąd nagrywania, a z nowym (0G) udaje ze nagrywa nie zostawiając sladu na płycie. Jednak ten BASF/MTEC to straszny syf.
|
![]() |
![]() |
|
|