![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.02.2004
![]() |
Ldw 451 dysan dvd +r żle sie wypalaja!
Mam pytanie do posiadaczy tych nagrywarek czy maj problem z nagrywaniem na niektórych płytach. Bo ja po zakonczonym pomyślnie nagraniem plytki dysan +r w kilku miejscach płyta ma nieczytelne sektory . próbe ponowiłem dwa razy na tych samych płytkach i problem nie znika dopiero na płytce esperanza film jest nagrany poprawnie . Czy to wina płyt czy może nagrywarka jest zepsuta mam najnowsza wersje biosu? A przed zmianą biosu tez tak było.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
![]() |
Mam taką samą nagrywarke ten sam numer biosu i te same problemy; nikt mi nie potrafi powiedzieć dlaczego tak się dzieje. Nawet w serwisie internetowym LiteOn'a nic mądrego nie napisali.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.01.2004
![]() |
Witam
Napiszę tak. Mam również 451S. Już drugi egzemplarz. Z pierwszym miałe same problemy, właśnie takiego typu jak twój. Po wypaleniu na płycie było mnustwo nieczytelnych sektorów, ale tak było na każdej płycie a nie tylko na jednym rodzaju nośników. Wypalałem TDKi Verbatimy i te za 5 zeta też i wciąż to samo. Poszedłem do serwisu wymienili na nową i od tej pory (wypaliłem około 15 płyt) tylko na 1 TDKu znalazłem 2 nieczytelne sektory a tak narazie spoko. Moja rada zmień nośniki sprawź a jak nie pomoże to zrób tak jak ja oddaj do servisu. Mnie wypalarkę wymienili od ręki. Pierwszy egzemplarz miałem z listopada a ten mam z grudnia. Pozdrowiania. |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
Ciekawa sprawa, poza tym, że wkurzająca. Ja na razie nie korzystałem z Dysan+R, tylko z Dysan-R i nie spotkały mnie takie nieprzyjemności. Teraz się zastanawiam, co będzie, jak włożę plusa. Mam model z grudnia.
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Ja tez mam 451S. Nagrawam naraie na Vakoss i Axe. Wypalilem juz 25 plyt. Nagrywarka je czyta normalnie ale 5 plyt z 25 na moim DVD Toshiba 1712 nie chca chodzic. Zanioslem te plyty do kolegi ktory ma Toshibe 1802 i plyty czytaja sie normalnie. Czy to jest wina plyt, nagrywarki czy DVD
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.12.2003
![]() |
W sumie dziwne te Liteony. Nagrałem ze 40 sztuk Dysan DVD+R 2.4x i zero problemów. Ostatnio kupiłem na próbę Dysana DVD-R 4x i też oki. Tylko że ja mam Pioneer'a DVR-106.
Pozdro |
![]() |
![]() |
#7 |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Znajomy ma tego Liteona.. i ma ten sam jak i inne problemy z ta nagrywarka, sprawdzilismy juz, wszystkie wersje firmware i z kazda cos innego nie dzialalo jak trzeba, wymienilismy w koncu nagrywarke (na ten sam model).. i nadal to samo. Z tymi LiteON'ami to juz rece opadaja.. z 401, 411.. teraz z 451.. itd. ciagle cos jest nie tak. To nie jest normalne.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.02.2002
![]() |
U mnie bylo dokladnie to samo. Po tygodniu wymienilem nagrywarke na nowa i tajuz nie robi nieczytelnych sektorow. Natomiast juz trzy plytki wywalilem z innego powodu (wszystko Esperanza +Clone DVD). Plytka nagrywa sie do 100%,
program informuje ze trwa zakanczanie i.. nie konczy. Dioda dalej sie swieci na czerwono, a nagrywara zaczyna nagrywac od nowa na nagranej juz plytce. Pomaga tylko twardy reset koimpa. A plytka po wyjeciu z nagrywarki wyglada jak CDRW. Czyli ma dodatkowy drugi pierscien wypalony. Nie wiem co jest grane, ale troche sie boje reklamowac, bo nuz znowu dostane takie g..o jak pierwszy egzemplarz. Trzeba bylo odrzalowac troche kasy i kupic Plextora |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.01.2004
![]() |
plekstor :-(
". Nie wiem co jest grane, ale troche sie boje reklamowac, bo nuz znowu dostane takie g..o jak pierwszy egzemplarz.
Trzeba bylo odrzalowac troche kasy i kupic Plextora[/QUOTE]" dobrze z enie odżałowałeś bo plextoe 708A rownie zna dysaanach nie nagrywa poprawnie a kosztuje 3 razy tyle zreszt ąnie tylko na dysanach, ja na razie tylko udalo mi sie bezblednue nagrac na tdk i Gigamaster wszystkie inne poszly do kosza |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.12.2003
![]() |
hmm... Nagrywałem u kumpla na Plextorku Dysanka DVD+R. Nagrał bezproblemowo za pomocą NERO dołączonego do do BOX'a jak i przy kopiowaniu DVD Decrypterem. Za to siakieś nowe Nero 6.cośtam.cośtam zwaliło płytkę ale dość ciekawie, bo czytają ją stacjonarne DVD (Panasonic S35, i coś za 299 z Rossmana) a wszystkie komputerowe napędy wykrzaczają się na 8 rozdziale nagrania i dalej nic nie czytają.
Ale fakt, coś słyszałem o problemach z niektórymi nośnikami. |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Znalazłem ? problem z niektórymi płytkami . Po sprawdzeniu w nero jaki jest to rodzaj płyty i jego producent wyświetla sie ze jest to płyta standardowa wiec nagrywarka nie ma jej w swojej bazie . dlatego moze wywalac niektóre płyty. Bądz co badż jak problem bezdie sie powtarzał ide do serwisu. Dzieki za pomoc. BĘZBŁEDNEGO WYPALANIA ŻYCZĘ.
|
![]() |
![]() |
|
|