Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.07.2008, 08:52   #1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.07.2008
Posty: 4
tomaszekkkk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problem z odczytem

Witam serdecznie wszystkich !
Na początku chcę zaznaczyć, iż nie jestem żadnym ekspertem w tym temacie dlatego bardzo proszę o jasne odpowiedzi.
Mam od niedawna taki problem z nagrywaniem płyt DVD a właściwie z ich odczytem (korzystam z nooteboka Acer Aspire 3023WLmi, ma on taką nagrywarkę: TSSTcorp DC/DVDW TS-L532A, nagrywam programem NTI CD & DVD-Maker 7).
Sprawa wygląda tak, że co jakiś czas wypalam sobie płytke DVD-R z filmami (są to pliki .avi oraz pliki .txt z napisami), (płyt używam lepszych firm Philips, TDK, Verbatim, nie używam tych tanich), cały proces nagrywania przebiega sprawnie i w porządku, płytka się wypala, na samym końcu jest komunikat ze wszystko się nagrało jak należy. I tu leży problem, bo gdy wrzucam płytkę ponownie do napędu to jest wielka niespodzianka - część plików można z powrotem odczytać i skopiować a część nie. Próbowałem nagrywać te same pliki na płyty różnych firm ale to nic nie dało, problem cały czas jest.

Ciekawą rzeczą jest natomiast to że gdy nagram te same pliki na płytkę DVD-RW to problem znika, pliki mogę bez jakiegokolwiek problemu odtworzyć czy skopiować. Wiem oczywiście, że mogę przerzucić się na płytki RW, ale one są zazwyczaj troszkę droższe i wolałbym zostać przy zwykłych.

Bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś wie co może być przyczyną takiego zjawiska, problem pojawił się stosunkowo niedawno, wcześniej wszystko działało bez zarzutów.
Pozdrawaim.
tomaszekkkk jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.07.2008, 10:53   #2
Technik Informatyk
 
Avatar użytkownika Bródka
 
Data rejestracji: 22.01.2005
Lokalizacja: Katowice
Posty: 2,369
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Kupuj dobre plyty tzn tylko verbatimy reszta to juz sa nosniki zlej jakosci nie mowiac juz o tym ze nagrywarki w laptopach jakoscia nagrywania nie grzesza, zmien program do nagrywania na nero, sama jakosc zapisu sie nie poprawi ale lepiej na nim nagrywać

I predkosc zapisu tez ma duzo do powiedzienia za jaka predkoscia nagrywasz ?
__________________
Optiarc AD-7703S v1.03

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.07.2008, 11:01   #3
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.07.2008
Posty: 4
tomaszekkkk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nagrywam na niższych prędkościach 4 lub 8, to akurat wiem żeby nie przesadzać z szybkością zapisu

co do nero to trochę drażni mnie ten program, bo ja potrzebuje programu do nagrywania a nie do wszystkiego, a on nie dość że sporo zajmuje to jeszcze wrzuca się we wszystkie pliki i wszystko się spod niego uruchamia i potem trzeba to odkręcać, no ale jeśli nie będzie innych pomysłów to spróbuje i tego
tomaszekkkk jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.07.2008, 12:38   #4
Technik Informatyk
 
Avatar użytkownika Bródka
 
Data rejestracji: 22.01.2005
Lokalizacja: Katowice
Posty: 2,369
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Nikt nie kaze ci instalowac calego pakietu, ewentualnie popytaj znajomych moze ktos ma wersje oem nero to ona w sobie ma tylko nero express ale nie jet powiedziane bedzie taka wersja dzialac z kazdym napedem

Co do predkosci no nizsza predkosc jest gorsza niz wieksza bo aktulnie produkowane nosniki sa przystosowane do wiekszych predkosci nie nagrywaj szybciej niz 12x a wolniej niz 6x i bedzie dobrze
__________________
Optiarc AD-7703S v1.03

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.07.2008, 12:40   #5
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
 
Avatar użytkownika VIZZARD
 
Data rejestracji: 02.01.2004
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 11,779
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomaszekkkk Podgląd Wiadomości
nagrywam na niższych prędkościach 4 lub 8, to akurat wiem żeby nie przesadzać z szybkością zapisu

co do nero to trochę drażni mnie ten program, bo ja potrzebuje programu do nagrywania a nie do wszystkiego, a on nie dość że sporo zajmuje to jeszcze wrzuca się we wszystkie pliki i wszystko się spod niego uruchamia i potem trzeba to odkręcać, no ale jeśli nie będzie innych pomysłów to spróbuje i tego
Zobacz TU


__________________
VIZZARD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.07.2008, 13:44   #6
Jukebox Hero
 
Avatar użytkownika sobrus
 
Data rejestracji: 17.09.2004
Lokalizacja: Back for the Attack
Posty: 10,800
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Zamiast nero mozna użyc cokolwiek darmowego.
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.07.2008, 13:52   #7
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
 
Avatar użytkownika VIZZARD
 
Data rejestracji: 02.01.2004
Lokalizacja: Szczecin
Posty: 11,779
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Zamiast nero mozna użyc cokolwiek darmowego.
Bez przesady

Nie każdy przecież jest darmozjadem...


__________________
VIZZARD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.07.2008, 06:07   #8
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.07.2008
Posty: 4
tomaszekkkk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Więc zmieniłem program, zainstalowałem nero to które poleciłeś jednak problem pozostał.
Nie sądzę żeby to była wina programu bo niby dlaczego wcześniej nagrywał mi wszystko a teraz nagle przestał, chyba mu się nie mogło znudzić od tak po prostu.
tomaszekkkk jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.07.2008, 14:17   #9
Technik Informatyk
 
Avatar użytkownika Bródka
 
Data rejestracji: 22.01.2005
Lokalizacja: Katowice
Posty: 2,369
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
W takim razie proponuje zmienic firmware w nagrywarce jak to nie pomoze zmien nagrywarke na inna lub kup na usb
__________________
Optiarc AD-7703S v1.03

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.07.2008, 14:33   #10
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.07.2008
Posty: 4
tomaszekkkk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a czy mógłbym prosić jaśniej, bo kurcze nic mi to nie mówi
tomaszekkkk jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Nero Image Drive, problem z odczytem Kris81 Napędy optyczne CD 6 24.03.2005 20:56
Problem z odczytem filmów w stacj. DVD Dewey DVD-Video 1 19.03.2005 19:22
problem z odczytem nagranych płytek galazka Napędy optyczne DVD 0 17.02.2005 11:40
Problem z odczytem danych po nagraniu dvd na LiteOn 812S witiamax Napędy optyczne DVD 1 05.07.2004 15:50
Problem z odczytem płyt DVDR i DVDRW na ASUS E616 von Boniffa Napędy optyczne DVD 4 08.04.2004 11:22


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO