![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.10.2007
![]() |
problem z wypalaniem
Panowie
Mam poważny problem z kompem. Właśnie wymieniłem dysk. Dokonałem czystej instalacji systemu Windows 10. Niestety nie mogę wypalić płyt DVD za pomocą programu ImgBurn. Przed zmianą - na starym dysku i systemie wyskakiwał mi błąd - "Nie można wykonać zadania z powodu błędu urządzenia We/Wy" Teraz jest identycznie. Gdzie leży problem? Płyta, procesor, zasilanie? Jak to sprawdzić. Z dużą pewnością błąd nie leży po stronie dysku, chyba, że dwa dyski są trefne. Ostatnio zmieniany przez Grendel007 : 06.01.2017 o godz. 00:22 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Podaj konfigurację sprzętowa.
W którym momencie pojawia się komunikat? Czy na innych programach działa? Z tych informacji, które podałeś można sądzić, że problem może być przy spawarce lub jej złączach, sterownikach do chipsetu czy samego programu do nagrywania. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeśli nie śmierć napędu, to w następnej kolejności sprawdziłbym kabel.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Można by było w Nero Speed Test sprawdzić wydajność odczytu żeby zobaczyć czy są jakieś niepokojące skoki.
![]() |
#5 |
Moderator
![]() Data rejestracji: 26.10.2008
Polaczylem tematy bo sie mielonka zrobila, autor pisze w 2 tematach o tym samym
![]()
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.10.2007
![]() |
Panowie
Bardzo dziękuję za wszelkie wskazówki. Podłączyłem nagrywarkę kablem SATA3 do gniazda sata 3. Podobnie jest podłączony nowy dysk sata 3. Wcześniej wszystko było na starszych gniazdach SATA2 i kablach starszego typu SATA2. Jak na razie wszystko jest OK. Nagrywarka zaczęła działać bez problemów. Potestuję trochę dłużej. Czyżby padły gniazda SATA2 ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Zmieniłeś gniazdo i zmieniłeś kabel i tu szukaj przyczyny, jeśli ci się chce.
Typ gniazda ani kabla sata2/sata3 nie ma znaczenia dla nagrywarki. Czasami zdarzają się trudne do wytłumaczenia konflikty sprzętowe, np konkretna nagrywarka plus konkretny typ kontrolera... ale u ciebie było to na dwóch różnych napędach, więc raczej nie to. Póki co ciesz się, że działa i korzystaj ile wlezie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
problem z wypalaniem płyt | Zielik | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 1 | 08.08.2005 19:04 |
Problem z wypalaniem DVD | malkovich | DVD-Video | 3 | 24.05.2005 14:59 |
LG GCE-8481B v.1.02 problem z wypalaniem x48. | tomus | Napędy optyczne CD | 4 | 19.02.2003 00:32 |
Problem z wypalaniem muzyki na płytach CD-RW | marram | Napędy optyczne CD | 10 | 23.01.2003 13:25 |
Nagrywarka RICOH CDR/RW 7163A i problem z wypalaniem płyt | waszq | Napędy optyczne CD | 4 | 24.01.2002 17:10 |