Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   [PROBLEM] Zamiast 6x -> 4x, zamiast 4x -> 2x (jeszcze raz...) (https://forum.cdrinfo.pl/f15/problem-zamiast-6x-4x-zamiast-4x-2x-jeszcze-raz-54946/)

ed hunter 02.08.2005 19:37

czyli są.

może coś da zabicie ich i instalka od nowa, a jak nie to chyba ten serwis pozostaje...

hitman1986 02.08.2005 20:06

Teraz mam te same sterowniki, tylko z 1999 roku :ysz: Nie wiem, czy to było dobre rozwiązanie... Na szczęście zrobiłem backup...

hitman1986 02.08.2005 20:07

Chociaż może będzie lepiej... Powiem za jakieś 40 minut, kiedy będę nagrywał drugą płytę... Tym razem na Esperanzę... Zobaczymy co z tego będzie...

Ed Hunter - chciałem ci podziękować, że mi pomagasz... THX !!!

ed hunter 02.08.2005 21:54

data nie ma tu znaczenia.

specjalnie dałem link do ForceASPI 1.7 a nie nowszego 1.8, ponieważ wiele osób znających się na rzeczy twierdzi, że 1.7 lepiej działa.

hitman1986 02.08.2005 22:30

A jeśli to nie ASPI to co to może być ?!

hitman1986 03.08.2005 11:39

Nie wiem, czy to jest porzyteczna informacja, ale chciałbym powiedzieć, że podczas nagrywania płyty DVD Nero 6.3.1.26 PL poziom bufora wciąż maleje i rośnie, naprzemiennie. W jednej półsekundzie jest 98%, w drugiej 20%, i znowu, w jednej półsekundzie jest 98%, a w drugiej 28%. zmienia się to bardzo szybko i prawie przez 99% czasu nagrywania.

Czasem jednak, nagrywarka na kilka sekund zatrzyma się na poziomie 98% i stoi na tym przez 5 sekund, wtedy prędkość wzrasta do 4x, czasem nawet 4,2x.

Co to może być? Jeżeli już to nie poskutkuje to zanoszę do reklamacji :smutny:

"Specjaliści" z ab.pl radzili mi, abym zaktualizowaał sterowniki do płyty głównej. Jednak ja się na tym kompletnie nie znam, mogę je ściągnąć, ale co potem?! Poniżej zamieszczam instrukcję instalacji tych sterowników - po angielsku. Bardzo proszę, aby ktoś mi to przetłumaczył, bo ja, mimo, że w tym roku na maturze miałem 92% z anglika, to tego nie rozumiem.

Cytat:

HOW TO USE:

1. Obtain a formatted 1.44-MB diskette.

2. Download the ROMPaq/SoftPaq to a directory on your hard drive and change to that directory. The file that is downloaded is an executable with a filename based on the ROMPaq/SoftPaq Number above.

3. From that drive and directory, execute the downloaded file and follow the on-screen Instructions. You will be prompted to insert the formatted diskette in a drive to create the diskette.

4. After the diskette has been created, you may delete the SoftPaq file downloaded in step 2.

5. Turn off the computer.

6. Place the newly created Compaq Armada E700/M700 ROMPaq Diskette in Drive A: and turn on the computer. Follow the instructions on the screen to upgrade the System BIOS.

IMPORTANT: DO NOT TURN OFF POWER TO THE COMPUTER WHILE PERFORMING THIS PROCEDURE!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:19.