Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.10.2005, 18:27   #1
nnikoo
Bywalec

Data rejestracji: 31.08.2005
nnikoo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem ze skakaniem obrazu na odtwarzaczach stacjonarnych

mam lg 4136 bbu i nagrywam na dvdrw tdk, lub verbatimach zmieniając book type na dvdrom. Po włożeniu filmu do stacjonarnego odtwarzacza ostatbich kilka scen skacz. Dochodzi do pewnego momentu i zacina się wczesniej jest normalnie.
nnikoo jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.10.2005, 18:49   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nic.

jaki temat, taka odpowiedź.

jakie to płyty?

pewnie znowu jakiś szajs?

źle nagrane i się tnie.
ed hunter jest offline  
Stary 02.10.2005, 18:59   #3
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Drugi dzisiaj temat po 'wazna sprawa' (ten byl - 'co jest?'), ktorego glupi tytul poprawilem. Zaczynam dawac minusowe reputy za zakladanie tematow z nieodpowiednimi tytulami.
pawelblu jest offline  
Stary 02.10.2005, 19:33   #4
nnikoo
Bywalec

nagrywam scrinkiem lub clonem2 z any dvd w tle. A zwas to tacy spece że szkoda gadać na proste pytanie nie potrafia prosto odpowiedzieć. Zal mi was
nnikoo jest offline  
Stary 02.10.2005, 19:39   #5
Popielaty
Wymiatacz

Data rejestracji: 24.01.2004
Popielaty zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No przecież otrzymałeś odpowiedź A tak na serio to może nagrywasz ze zbyt dużą prędkością i dlatego końcówka płyty jest źle nagrana ?
Popielaty jest offline  
Stary 02.10.2005, 19:43   #6
nnikoo
Bywalec

nagrywam minimum jAKI MOZNA
nnikoo jest offline  
Stary 02.10.2005, 19:51   #7
nnikoo
Bywalec

a czy lepiej nagrywac na plusach czy na minusach i czy potrzeba zmiana pzry tym book type
nnikoo jest offline  
Stary 02.10.2005, 19:56   #8
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez nnikoo
a czy lepiej nagrywac na plusach czy na minusach i czy potrzeba zmiana pzry tym book type
jeśli chodzi o płyty RW to do niektórych stacjonarek (głównie starszych) lepsze są minusy. (fajnie będzie jak się dowiem na czym się tnie?)

zmiana book type plusów na DVD-ROM powoduje czasami kłopoty ze skasowaniem takiej płyty.
ed hunter jest offline  
Stary 02.10.2005, 20:10   #9
nnikoo
Bywalec

mam starsze dvd stacjonarne lg a nagrywałem na plusach bo podobno są lepsze ze zmiana na dvd rom. Czyli lepie użyć minusów i zmienić book type??te co do tej pory nagrywałem ok. Ato co teraz chce nagrać to jest przeróbka z divix-a.
nnikoo jest offline  
Stary 02.10.2005, 20:28   #10
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

minusów nie da się zmienić na DVD-ROM.

czy stacjonarka lubi płyty RW i jakie można sprawdzić na http://www.videohelp.com/dvdplayers

jeśli się tnie przeróbka z DivX to może jeszcze za wysokie skoki bitrate pod koniec płyty (jeśli było ustawione dynamiczne w tym zagadkowym programie do przerabiania, o którym nic nie wiem)
ed hunter jest offline  
Stary 02.10.2005, 20:32   #11
nnikoo
Bywalec

ten program video avivideo conwerter
nnikoo jest offline  
Stary 02.10.2005, 22:44   #12
Popielaty
Wymiatacz

Data rejestracji: 24.01.2004
Popielaty zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nnikoo
nagrywam minimum jAKI MOZNA
Nie zawsze najwolniej znaczy najlepiej, może tu leży przyczyna Twoich problemów ?
Popielaty jest offline  
Stary 03.10.2005, 07:48   #13
nnikoo
Bywalec

Wydaje mi się że wina leży po stronie starej stacjonarki! na innych nowszych i nie koniecznie z divix-em filmy nagrywane u mnie chodzą ok. No i na kompie też jest spoko!Czas wywalić i kupic nową!
nnikoo jest offline  
Stary 03.10.2005, 16:10   #14
nnikoo
Bywalec

Chodzi ok już wszystko! Do tej pory nagrywałem na tdk i na sony. Chwila słabości kupiłem w markecie pakiey płyt Apollo po 10 zeta za 10 sz i lipa. Nie ma na czym oszczedzać . wkurzyłem się i 10opak wyjwbałem do kosza! Nie ma jak firm.ówki. To tu tkwił problem!
nnikoo jest offline  
Stary 03.10.2005, 16:17   #15
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wiesz, jak czytam:

Cytat:
Napisany przez nnikoo
mam lg 4136 bbu i nagrywam na dvdrw tdk, lub verbatimach zmieniając book type na dvdrom.
a potem:

Cytat:
Napisany przez nnikoo
Chwila słabości kupiłem w markecie pakiey płyt Apollo po 10 zeta za 10 sz i lipa.[...] To tu tkwił problem!
to skomentuje jednak twoje:

Cytat:
Napisany przez nnikoo
A zwas to tacy spece że szkoda gadać na proste pytanie nie potrafia prosto odpowiedzieć. Zal mi was.
Żal mi ciebie.
Reetou jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: