![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.04.2005
![]() |
Problem ze skopiowaniem nagranej na stacjonarnej nagrywarce płytce DVD
Witam serdeczie forumowiczów,
Mam następujący problem: zgrałem z kamery analogowej materiał na DVD R-(minus, bo tylko takie płytki nagrywa nagrywarka stacjonarna JVC). Jest ona odtwarzana bezproblemowo w tymże sprzęcie, natomiast kiedy chciałem sobie skopiować tę płytkę za pośrednictwem komputerowej nagrywarki LiteOn 1653S z najnowszym firmware, napęd widzi tylko taki oto plik "track1.cda ....1kb" jako plik audio zresztą. Moja komputerowa nagrywarka przecież obsługuje płyty DVD R-. Może chodzi o jakiś soft, którego nie mam. Program PowerDVD daje komunikat, że ten format jest nie obsługiwany. O co chodzi, proszę o pomoc szanownych forumowiczów. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A jak widzi DVDDecrypter ?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.04.2005
![]() |
Cześć, mam podobny problem. Otóż moja nagrywarka stacjonarna Pioneer wspaniale nagrywa; płytki z niej można oglądać we wszystkich odtwarzaczach a także w Power DVD na komputerze. Niestety, kopia takiej płyty zrobiona na komputerze zacina się w odtwarzaczach. Dlaczego? przecież robię wierną kopię metodą "Obraz dysku". Do tej pory nikt nie umaiał mi pomóc. Jeśli dowiesz się czegoś na ten temat, to odezwij się. Pozdrawiam.
kadzielawa@wp.pl |
![]() |
![]() |
#4 | |
***3665;***1769;***1758;
Cytat:
na bank obstawiam NOSNIK |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.11.2003
![]() |
Witajcie. Ja bym niebył taki pewny z nosnikiem, @darioso zobacz w kompie jakie tworzy nagrywarka stacjonarna foldery/pliki na płycie, ewentualnie DvdDecrypterem zrzuć płyte na dysk, a następnie wypal to CloneDvd2 lub w Nero (jak nie ma dziwnych folderów) , prędkość wypalania proponuje x2,4 na plusach
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.05.2005
![]() |
cześć
- Darioso - a finalizowałeś płytę w nagrywarcę stacjonarnej? ja mam spawarkę panasonica , i każdy dvd-r , po nagraniu , musi byc w niej sfinalizowany , żeby można było cała płytę odtworzyć w innych napędach. |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() co do plusów to tak, a co do szybkości 2,4 to po co? żeby było źle? 4x to się zgodzę. |
||
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.05.2005
![]() |
ja mam inny problem nagrywalem film z kamery na stacjonarna nagrywarke Pioniera DVD+R, i w trakcie nagrywnia pojawil sie komunikat disc error, teraz nagrywarka nie rozpoznaje plytki-pojawia sie komunikat unknown data format i wypluwa plytke. Nie bylo by problemu ale niestety mam na tej plytce nagrane kilka wakacji i innych rzeczy na ktorych mi zalezy. I tu moje pytanie czy jest mozliwosc odzyskania danych z niezfinalizowanej plytki przy uzyciu komputera, a jesli tak to jakich programow trzeba by bylo do tego uzyc
bede wdzieczny za wszelka pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.10.2005
![]() |
Podobny problem jak pierwszy post
Witam mam podobny problem jak w pierwszym poscie w tym wątku.
Dostałem płyty DVD-R nagrane w stacjonarce TOSHIBA DR255. Niestety w moim NEC ND 4550A tak nagrane płyty z filmami widziane są jako plik Track.CDA W nero 6 jak daje disc info to na dolepojawia się opcja zamknięcia płyty, ale program nie jest w stanie tego wykonać bo po 40% się wywala - nieznany błąd. DvdDecrypter w informacjach o nośniku pokazuje takie dane: _NEC DVD_RW ND-4550A 1.06 Current Profile: DVD-R Disc Information: Status: Incomplete Erasable: No Free Sectors: 2*048 Free Space: 4*194*304 bytes Free Time: 00:29:23 (MM:SS:FF) Pre-recorded Information: Manufacturer ID: CMC MAG. AM3 Recording Management Area Information: SAMSUNG 55251283 SSC01M222 Physical Format Information (Last Recorded): Disc ID: 0@P-!-00 Book Type: DVD-R Part Version: 5 Disc Size: 120mm Maximum Read Rate: Not Specified Number of Layers: 1 Track Path: Parallel Track Path (PTP) Linear Density: 0.267 um/bit Track Density: 0.74 um/track First Physical Sector of Data Area: 196*608 Last Physical Sector of Data Area: 2*495*103 Last Physical Sector in Layer 0: 0 Jedynie IsoBuster pokazuje mi że płyta składa się z 5 tracków. Na innych stacjonarnych Playerach też nie da się oglądać filmu. Co można z tym zrobić? Chciałbym w jakiś sposób wydostać film z takiej płyty. Z góry dzięki za informacje. :\
#10 |
***3665;***1769;***1758;
To juz wiemy co widz DvdDecrypter - na a jak wlaczysz zgrywanie to co DvdDecrypter na to ?
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.10.2005
![]() |
Hmm... nie da się zgrać - płyta jest widziana jako czysta.
Ststus bar: Disc is Empty W ramach ciekawostki udało mi się zgrać pliki VOB pod IsoBuster. Choć zgłaszał błąd, że nie udało się odczytać 100% danych. Ale nie wiem co jest z tymi płytami nie tak. Czy jest możliwe, że w stacjonarce nie dokonano finalizacji płyty?
|
|