![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.05.2007
![]() |
Płyta DVD z USA.
Chce sobie kupic w Usa koncert na DVD. Mam pare pytan(jestem nie do konca zapoznany z tym tematem):
1. Czy jezeli kupie tam te plyte, to inna strefa sprawi, ze nie odtworzy mi tej plyty nawet komputer PC? DVD raczej watpie (zeszloroczny Philips, niestety dosc drogi). 2. Jezeli kupie plyte Blu-Ray, czy odtworzy mi ja DVD player albo PCEt? Czy warto inwestowac w ogole w Blu-Ray plyty lub HDDVD, jezeli nie mam odtwarzacza HDDVD? Mam tylko TV do tego przystosowany? 3. Czy spotkaja mnie jakies inne utrudnienia, o ktorych nie wiem?? ![]() Dodam tylko, ze kupilbym to w POlsce, ale ciezko ten koncert znalesc w Europie. Slyszalem takze, ze czasem koncertow nie grupuja na te numerki DVD? Prosze Was o pomoc iz gory dziekuje, pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Spamerzyna
Data rejestracji: 24.09.2006
![]() |
Ad 1. Mo***380;na odtworzy***263;, tylko u***380;yj AnyDVD, niestety jest on p***322;atny. W necie mo***380;esz ***347;ci***261;gn***261;***263; wersj***281; testow***261;.
Ad 2. Jak masz zwyk***322;y nap***281;d DVD, albo RW to nie masz si***281; nawet po co fatygowa***263; Ad 3. Opr***243;cz regionu nie |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Niekt***243;re koncert***243;wki maj***261; region zero, czyli dadz***261; si***281; odtworzy***263; na ka***380;dym odtwarzaczu - warto sprawdzi***263; opis, lub spyta***263; sprzedawc***281;.
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pomijajac fakt, ze plytka z USA bedzie nagrana w NTSC, czyli w systemie amerykanskim, dosc kiepskiej jakosci - w zasadzie nie ma przeszkod.
Do plyt DVD BlueRay i HDDTV potrzebny jest czytnik tego formatu, dosc drogi ( nas ok. 2500 chyba). Region - to akurat nie stanowi przeszkody ![]() Ps: jasne, ze HD czesciowo zniweluje problem jakosci NTSC, ale ja osobiscie bym przeprowadzil konwersje do PAL ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Wlasnie sprawdzilem, niestety tego sie obawialem - dvd player akceptuje tylko tregion 2.
Faktycznie - wszystkie amerykanskie produkcje - caly czas w tv leci moda na sukces - sa w kiepszczej jakosci niz nasze. Yahol piszesz: "Pomijajac fakt, ze plytka z USA bedzie nagrana w NTSC, czyli w systemie amerykanskim, dosc kiepskiej jakosci - w zasadzie nie ma przeszkod." Tzn co? Jednak nie bedzie konieczny zakup jakiegos programu na Pcta? W przyszlosci moze poszukam czegos, zeby przegrac to na inna plytke i ogladac w ostwarzaczu. Na razie wystarczyloby mi normalne odtwarzanie go "na biezaco" w PC. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Poszperalem w necie, strefa jest rowna 0, czyli powinno mi chodzic i na DVDku i na PCie, tak?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Cytat:
![]() P***243;jd***378; te***380; za rad***261; zorga, poszukaj metod odblokowania region***243;w w odtwarzaczu - sam, googluj***261;c p***243;***322; godziny znalaz***322;em dzia***322;aj***261;cy spos***243;b na ma***322;o znany odtwarzacz - obecnie obs***322;uguje wszystkie regiony. :cool:
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
poszukaj na tej stronie swego playerka i sprawdz czy nie ma haka na region free.
http://www.videohelp.com/dvdhacks
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki!!!!!!!
Odhackowalem sobie odtwarzacz DVD i nie musze sie matwic o nic. Dzieki, jestem bardzo wdzieczny. Tylko skoro to takie proste, to po co w ogole w ten sposob kodowac dvd? Jescze raz wielkie dzieki!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
nie wszystkie odtwarzacze DVD daj***261; si***281; tak ***322;atwo przestawi***263;. a po co ten podzia***322; na regiony? bo my***347;leli sobie, ***380;e...zupe***322;nie jak z zabezpieczaniem przed kopiowaniem ^_^
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
takie prawo rynku , inaczej producent nie mogl by sprzedawac produktu
dlatego zostawiaja sobie furtke zeby wilk syty i owca cala.
![]() |
|
|