![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.12.2004
![]() |
Przy aktualizacji BIOS padła nagrywarka
undefined
W czasie aktualizacji biosu LITEON 815S zabrakło energii czy jest szansa na jej naprawe u mnie nie ma zabardzo dobrych serwisów zeby sie podjeli prawdopodobie trzeba wymienic płtkie BIOS-u Prosze o pomoc. ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
ze co
![]() w dosie moze uda sie ja naprawic programem mtkflash tylko musisz miec bios do niej w pliku bin.
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
#3 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Do startu ... START ![]() BTW Miłej zabawy! ![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
Sorry, że przyczepiam się do tego tematu, ale mam chyba ten sam problem.
Poszedłem za propozycją tej strony http://seba.wsm.wielun.pl/ratowanie.htm. Jest tam opisane jak wrazie czego przywrócic do życia nagrywarkę. Wszystko niby dobrze ale... Nie wiem czy czekać dalej, czy może nici z tego? Screen w załączniku. Salem |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
zrobcie to sobie pod dosem mtkflashem i po klopocie tylko bios musi byc w bin lub hex
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
#6 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
Możliwe, że pod DOS-es bedzie lepiej i bezpiecznie. Pytałem, czy taka operacja trwa długo?
Jakoś sobie poradziłem, tylko nie wiem kogo to jest zasługa, moja czy Lite-Ona. Cikawą sprawo było to, że po wgraniu modowanego biosu (od tego się zaczęło), restarcie, odinstalowaniu Kanału IDE, ponownym restarcie, wyskoczył komunikat, że sterowniki nie mogą być poprawnie zainstalowane. System przestał widzieć nagrywarkę. Po kilku nieudanych próbach stwierdziłem, że zrobie backup partycji systemowej. Co się okazało, system dalej nie widział nagrywarki, ale np KProbe ją widział, myśle sobie co jest grane? Wgrałem jeszcze raz bios, ale już orginalny, wszystko jakby wróciło do normy. Nagrywarka zaczęla działać, nawet lepiej niż przed awarią ![]() Tak się teraz zastanawiam co ten Litek jeszcze potrafi. Szkoda, że w wigilię nie wytrzymałem do północy, może jeszcze przmówiłby ludzkim głosem. ![]() Zapewnie nie długo znów mi przyjdzie ochota na ulepszanie Litka, może już nie bedzie takich problemów. Salem |
![]() |
![]() |
|
|