![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.12.2002
![]() |
Problemy przy nagrywaniu tańszych płyt
Mam wypalare LG 4020 wypalam na niej głównie dane. Niestety wiele tańszych płyt wypalanych jest źle tzn. nie da się potem części plików na płycie odczytać (w róznych napedach).
Dokładniej to wyglada tak , płytki w cenie powyzej 12zł/szt. Verbatimy , TDK itd, DVD-R i DVD-RW są ok wszystkie . Natomiast z płytek Akoss, Mediasonic , Gigamaster , Esperanza i itp. co druga po wypaleniu jest do dupy. W sumie wypaliłem ok 100 szt. Co jest czy nagrywarka jest padnieta czy te płytki są tak kiepskie ? Jak to u was wygląda. Programy do wypalania to Nero , BHA. Bios zmieniałem nic nie pomogło. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Problemy przy nagrywaniu tańszych płyt
Cytat:
![]() Przy okazji - PRINCO też próbowałes ? Jabba P.S. Od Datexów chroń nas Panie... |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.12.2002
![]() |
>Przy okazji - PRINCO też próbowałes ?
x2 miałem 2 sztuki jedna ok druga do dupy > P.S. Od Datexów chroń nas Panie... Datex x1 akurat wszystkie które próbowałem (4 szt.) były ok. Ale już x2 żadna z 4 nie wypaliła się poprawnie Zastanawia mnie to że mam w reku 4 szt. płytek z tej samej serii i 2 po wypaleniu są ok 2 nie to w wypadku np. Akossa x4. Mediasonic x2 wypaliłem 12 szt. i działają a 2 napęd nie chce zobaczyć twierdzi że płytki brak. To może do listy jeszcze dorzuce : DatatTrack ; Datex x1,x2 ; Princo x2 ; Esperanza x1, x4 ; Nashua x? ; Leaddata x1 , Mediasonic x2 , Mediasore x2 , Mint x1 Więc jeszcze raz pytam czy to tylko wina płytek czy jak bym kupił lepszy/droższy napęd to było by znacznie mniej problemów ? |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.06.2003
![]() |
A wypalsz z jaką prędkością.
Bo ja na LG z jednokrotną i nigdy nie miałe problemów ani z filmem, ani z danymi. Przy większych prędkościach wiele się wali. |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.07.2003
![]() |
to plytki sa do d...
lepiej dac 2 zl wiecej i kupic cos lepszego... przy cdrach nie mialem zadnych problemow.. Palilem na Plextorze nawet najtansze plytki i chodzily wszedzie ok.. z DVD jest inaczej.. tania plytka to wyrzucone pieniadze.. nie ma co oszczedzac.. (oczywiscie nie wypalilem 100 plyt, bo i po co.. od czasu do czasu jakas sobie nagram i tyle.. firmowki chodza ok..) |
![]() |
![]() |
|
|