![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.02.2003
![]() |
![]()
Czy ktoś z odwiedzających to forum może przybliżyć mi ten temat, jak to się ma do możliwości kopiowania VCD i DVD?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.10.2002
![]() |
Moim zdaniem nijak. Spróbuj trochę poczytać o możliwościach programów do kopiowania - np. w dziale pliki. Jedyny problem jaki miałem kiedyś z fotą to ściemnianie i rozjaśnianie się obrazu (na przemian) w czasie próby skopiowania oryginalnej kasety VHS z filmem na inną kasetę VHS...
![]()
#3 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
FOTA to program, który ma za zadanie ogłupić komputerowe czytniki DVD. Program ten nie pozwala na kopiowanie metodą kopiuj/wklej (zresztą każde zabezpieczanie ma postawione takie zadanie) a czasem nawet na odtworzenie filmu (choć nie raz byłem w posiadaniu tak zabezpieczonej płytki i jak do tej pory nie udało się uruchomić 2 lub 3 tytułów). Dochodzi do tego, że menu jest uruchamiane, puszczane są reklamy a gdy nadejdzie czas wyświetlania filmu czarny obraz staje w miejscu.
Jeśli chodzi o ripowanie dostępnym oprogramowaniem (np. DVD Dcrypter) to nie ma z tym najmniejszego problemu. Podczas ripowania da się zauwarzyć, że pliki VOB nie posiadają żadnych kluczy (CSS N/A). Podsumowując: FOTA jest do obejścia. |
![]() |
![]() |
#4 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Z tego co ja wiem FOTA to Fundacja Ochrony Twórczości Audiowizualnej. A nie system zabezpieczeń (poprawcie mnie jak sie myle).
#5 | |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.07.2003
![]() |
Faktycznie FOTA to Fundacja Ochrony Twórczosci Audiowizualnej. A kastey VHS zabezpieczone sa tym samym Macrovisionem co i plyty DVD (tyle, ze chyba w innej wersji) i dlatego przy probie przegrania takich kaset pojawia sie efekt rozjasniania i zaciemniania obrazu. Oczywiscie jest to obejscia.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
FOTA= Macrovision zabezpieczenie na VHS. Układzik elektroniczny omija zabezpieczenie.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
A moze ktos mi powie jak zgrac oryginalny VHS na HDD karta ViVo. W sumie nic w tym trudnego, ale jak mam zabezpieczony VHS to na samym srodku filmu mam biały pasek w formacie 16:9, widac tylko dol i gore klatki, srodka nie. Co moze to powodowac i czym to obejsc?
pozdro!
|
|