![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Smród wypalanej płytki DVD
Witam,
Zauważyłem (nosem), że przy wypalaniu niektórych płytek czuć smród. Konkretnie - czuję to w przypadku DVD+RW (TDK). Czy +RW wymaga większej mocy lasera niż +R? Dzięki, latet |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Z tego co wiem, to raczej chyba tak jest - tzn generalnie CDRW i DVDRW potrzebują większej mocy lasera
Ale smród wypalanej płytki ![]() ![]() Fajnie by było jak po wyjęciu jeszcze by parowała ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Mialem raz podobny objaw - wymazywalem akurat Alcoholem DVD-RW kiedy takowy (alcohol) sie zwiesil wiec go zakonczylem z menadzera zadan, zauwazylem ze czerwona dioda na nagrywarce nie zgasla ale ze mialem jeszcze cos na kompie do zrobienia to ja tak zostawilem. Po okolo 5min zaczolem czuc zapach palonego plastiku wiec szybko zrestartowalem kompa. Plyta miala przepalony NA WYLOT krazek (grubosci pojedynczej scierzki) jakies 1,5cm od srodka. Zarowno nagrywarke jak i DWD-RW oddalem po tym zajsciu do serwisu (plyta Emteca, wymieniaja uszkodzone DVD-RW) i zarowno nagrywarke jak i plyte dostalem nowa
![]()
#4 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.03.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Cytat:
Ale mi chodziło nie o aż taki smród. Po prostu lekki zapach podgrzanego plastiku. A jak Ci tą płytkę na wylot przepaliło? Wycięło mniejszy krążek, tak że się go dało wyjąć? :cool: Latet |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Nie pisałem o tym, bo nie chciałem dać poznać, że się nie znam ![]() Jeżeli wypaliło nawylot w płycie rysę o szerokości ścieżki, so .... powstały dwa krążki ![]() Dobrze, że REi w porę zauważył to, bo w przeciwny razie i podłogę mogłoby w końcu przepalić i miałby dziurę do komunikacji z sąsiadem z dołu ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 | |||
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() [EDIT] Cytat:
![]()
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 08.07.2004 o godz. 14:16 |
|||
![]() |
![]() |
#8 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Pewnie, że tak! ![]() W tym przypadku wychodzą na jaw zalety mieszkania na ostatnim piętrze ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Bywalec
Data rejestracji: 18.06.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |