![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.01.2006
![]() |
Pioneer DVR 110D
Witam !
Mam problem z nową nagrywarką DVD kupioną przez Allegro. Gdy wkładam do niej czystą płytkę DVD to ikonka DVD zmienia nazwę na " Stacja dysków CD", gdy wchodzę we właściwości napędu, jest napisane, że płytka ma 0 bajtów wolnego miejsca i tyle samo zajętego. Mimo wszystko nagrałem jakimś kiepskim programikiem ( w ktorym nawet nie moglem wybrać prędkości nagrywania ) kilka filmów (łącznie 4,2 GB, nagrywało ponad 2 h !!! ). Na płytce widać że coś jest nagrane ale nie mogę jej odczytać (jest napisane f:\ nie jest dostępny. Niepoprawna funkcja. ). U kolegi również nie chce działać ta płytka. Następnie kupiłem gazetę z serialem na DVD, mój napęd to "czyta" tzn. 1 sekunda filmu i minuta czekania na następną klatkę :/ .Na dodatek nie mogę tych plików przerzucić na kompa. Kupiłem też gazete PCFormat, gdy wkładam płytkę włącza się autorun i jest napisane żeby czekać, lecz czekanie nic nie daje ![]() Nie wiem czy to wina nagrywarki, kompa (ktory wymaga formatu ![]() PS. Czy uaktualnienie BIOSA pomoże ? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|