![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.12.2004
![]() |
little-on sohw-1653s Problem z wypaleniem plyty dvd
Dzisiaj kupiłem little-on sohw-1653s i juz mam problem z wypaleniem plyty dvd "esperanza" Chciałem wypalic dane (divx) na plycie dvd 4.7GB ale podczas samego wypalania wyskakuje wyskakuje za naipierw buforuje pliki puzniej konczy buforowanie a nastepnie wyskakuje "nieprawidłowy dysk" i za nic nie chce wypalic plyty ??
Ostatnio zmieniany przez Seavolv : 18.12.2004 o godz. 22:23 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.12.2004
![]() |
Mój poprzedni post może nie był zabardzo zrozumiały, bo pisałem go na szybko teraz postaram się opisać to dokładniej. A wiec wczoraj zakupiłem nagrywarkę little-on sohw-1653s oraz płyty "esperanza 4x" (pisze to, bo może ma to wina płyt) zakupioną przezemnie nagrywarke włożyłem do kompa w miejsce starej nagrywarki cdrw LG komputer wykrył nowa nagrywarke bez problemu w nero, bo tego programu używam tez ustawił się pod nowa nagrywarke dvd tylko tyle ze jakoś nie mogę zmusić nagrywarki, aby nagrała mi płytę dvd
Gdy już zaczynam nagrywać przez chwile jest ok a potem nagrywanie jest zakanczane z powodu "nieprawidłowy dysk" w sumie to zobaczcie sami !! Acha przy nagrywaniu zwykłej plyty CD-R wszystko idzie bezproblemowo !!! ![]() Ostatnio zmieniany przez Seavolv : 18.12.2004 o godz. 22:20 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.12.2004
![]() |
Mam dokladnie ten sam problem i tez z esperanza!!Ale na firmowych dvd wypala elegancko ( Verbatim, TDK ) co trzeba zrobic zeby na tych tanszych tez palilo
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Bywalec
Data rejestracji: 11.10.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
Cytat:
bajki takie to dzieciom mozesz opowiadac na dobranoc albo kolega zeby sie popisac ale nie tu.
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Nic dodać nic ująć
![]() |
#7 | |
Bywalec
Data rejestracji: 11.10.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Właśnie zrobiłem jeden z największych błedów jakie można sobie wyobrazić zamieniając pionka108 na lite-shita 1653 CS09.(zachciało mi się kopiowania zabezpieczeń i kompatybilności z programami do testów wypalonych płytek).
Niestety nie mam co testować.Nagrałem tdkx8dvd+(wypalona 8x) , verbatima x8dvd-(wypalona 4x) oraz media store4x:minus (wypalonyx4) i plus (wypalonyx2).Na wszystkie nagrywałem po kilka divix-ów. Sprawa wygląda tak: 1.tdk-odtworze na kompie,na stacjonarce(Manta Emperor)kicha 2.verbatim-jedyny do odczczytu w każdym z napędów(Manta mieli) 3.media store - wszystkie kosz. Ogólna ocena sprzętu - kicha (szkoda ,nie moge już wrócić do pionka) Ogólna ocena właściciela ze względu na podejmowanie głupich decyzji - DUPEK Dodam że pionek nie miał problemów z media store,nawet sie nie zająknął przy smażeniu. Ps.kupujcie Pioneera - co tanie to drogie Używałem nero 6603(apropo wcześniejszego postu) Ostatnio zmieniany przez karel48 : 31.12.2004 o godz. 02:22 |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
Sluchajcie dzis kupilem ta nagrywarke za jedyne 245 zł
![]() i mialem taki sam problem tez mialem komunikaty typu cos tam tryb DAO co sie okazalo umnie pomoglo przeinstalowanie sterow od plyty glownej VIA nForce na orginalne z plytki od porducenta a mialem jakas lipe ze strony producenta stery ktore emulowaly SCSI na urzadzeniach IDE. Przeinstalowalem i wszystko chodzi jak narazie. Nagrywam na PLATINUM 8x i wykresy sa takie: ![]() Poiwecie mi jak to odczytac?? |
![]() |
![]() |
#10 |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
[QUOTE=Tomi20]Sluchajcie dzis kupilem ta nagrywarke za jedyne 245 zł
![]() i mialem taki sam problem tez mialem komunikaty typu cos tam tryb DAO co sie okazalo umnie pomoglo przeinstalowanie sterow od plyty glownej VIA nForce na orginalne z plytki od porducenta a mialem jakas lipe ze strony producenta stery ktore emulowaly SCSI na urzadzeniach IDE. Przeinstalowalem i wszystko chodzi jak narazie.[QUOTE] Sorry ale ja nic z tego nie kumam ![]() ![]() ![]() Ps.Co do wykresu to nie podoba mi sie ten pik przy błędach pif (max 208),alre też się na tym nie znam - sa tu większe glowy na forum jeśli chodzi o te wykresy.
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2005
![]() |
odnosnie problemow z SOHW1653S
Witam
![]() Tez jestem "szcesliwym" posiadaczem modelu Lite-On_a SOHW-1653S. Nagrywareczka sprawuje sie calkiem fajnie z markowymi plytami. Z pozostalymi.. nazwijmy to ze zyje wlasnym zyciem, esperanze np. DVD-R 4,7GB chyba woli omijac, jak tez jakies dziwne orientalne wynalazki po 0,85gr. Z tego co do tej pory zauwazlem z dziwnych plytek polubila nagrywarczeka cos takiego co sie zowie: Vakoss DVD-R 4,7GB 1x-4x. Upgrade fw nic nie pomogl, stan jaki byl taki jest dalej. Rozwiazanie jezeli ktos chce skorzystac = mozna nagrywarke oddac na serwis jako defektowna, a co serwis z tym zrobi to juz tylko zalezy od tego jak dobrze ich przekonamy;] a co do jakosci tanszych plyt chyba nie trzeba wiele mowic po roku 2 potrafi nadruk z plyty odpasc np. lub jakims dziwnym trafem przestaje je czytac mimo iz przelezaly 2-3 lata bezpiecznie w pudeleczku bez zadnych rysek;d |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.11.2004
![]() |
Cytat:
a jak nie to servis (i moja rada nie bierz liteon) co to za nagrywarka do której trzeba specjalnie kupowac płyty "verbatim" i pewnie tylko plusy!!! tylko pozazdroscic. ja tam tego liteona wymieniłem na lg 4120 i pali WSZYSTKO!!!!!!!
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.05.2003
![]() |
Problem nie problem, co to za dyskusja o Esperanzie -R 4X To juz dawno zostało wytłumaczone. Płyta nie nadaje sie do najnowszych napedów, poczytajcie zachodnie fora. A wszystkich przeciwników Liteona zapraszam do kupna tych płytek i nagraniu czegokolwiek na swoich wypalarach typu np LG życze powodzenia
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Cytat:
![]() A tak poza tym to może i litki nie palą najlepiej na szajsie typu MediaStore (chociaż i to zależy od możliwości napędu stacjonarnego,a tu LG się wyrażnie nie popisało, wystarczy poczytać na forum, jakie problemy mają ludzie, co skusili się na playery, albo kina domowe LG - model DT 885 NY z którym mam czasami do czynienia jest koronnym przykładem), ale korekcję błędów i możliwość kopiowania zabezpieczeń mają pierwszorzędne. Coś za coś. Nie można mieć wszystkiego. Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.04.2003
![]() |
własnie probowalem wypalic dvd-rw sony DMW47 (w NeroInfoTool podaje ze to SONY000000U9 a w opisie biosu cs09 jest pozycja
Kod:
SONY000000U9/00 [ 1x ] ![]() czy "TenTypTakMa" czy może da sie cos zrobic oprocz podarowania tej plytki komus z bardziej minusolubną nagrywarką? |
![]() |
![]() |
|
|