![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.09.2004
![]() |
![]()
Kilka dni temu (dokladniej w piatek) zakupilem sobie film "Oszukac przeznaczenie" w Empiku. Tego samego dnia pojechalem do kumpla na mala impre. A ze mial stacjonarny odtwarzacz DVD to postanowilismy sobie obejrzec "OP". Nie bylo zadnych problemow z odczytaniem plyty. Zaczely sie dopiero w momencie, kiedy chcialem ja odtworzyc w swoim napedzie DVD-ROM (LG GDR-8163B). Po wlozeniu plyty standardowo odpala mi sie WinDVD. Niestety - film nie uruchamia sie. Na dodatek dioda w czytniku dziwinie sie zachowuje (bardzo szybko mruga). Po kilkunastu sekundach wyskakuje blad (nie dozowolona operacja GPIProxy.dll) lub tez program sie zawiesza. Probowalem podejrzec zawartosc plyty w Windows Commanderze i... nic. Program zachwouje sie tak jakby nie bylo plyty. Co moze byc nie tak? Jakies sugestie?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
moze to problem z regionem
jeśli to film z gazetki to ma pewnie "0" - wtedy nigdy nie ma problemów ale jak normalny to "2" i wtedy moga być albo pada ci dvd albo program winDVD zgłupiał tak czy siak metoda microsofta czyli odłacz i załcz dvd i przeinstaluj winaDVD miałem podobnie jak mi naped dvd padał czytał co chciał , kiedy chciał jeśli chodzi o dvd az przestał |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Czytnik jest nowy (ma niecale 2 miesiace), plytka oryginalna region 2. A WinDVD wczesniej nie mial takiego problemu - ogladalem juz na nim wiele filmow (z gazet jak i z wypozyczalni). No nic, sprobuje Twoja metoda...
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
polecam format c:
![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Turboni: system jest swiezo po formacie.
Po przeprowadzeniu "eksperymentu" zaproponowanego przez maj3 nic sie nie zmienilo. Postanowilem sie blizej przyjzec spodowi plytki. I co sie okazalo? Patrzac na wewnetrzna krawedz plyty jest cos na ksztalt plamy (srednica ok. 5 mm od krawedzi). Wyglada to tak jakby puscil w tym miejscy klej. Na dodatek po dokladniejszym przyjzeniu sie powierzchni z danymi widac duza plame. Czyzby i tu puscil klej? I teraz nie wiem co mam robic - isc reklamowac plyte czy dac sobie spokoj? |
![]() |
![]() |
#6 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Tylko nie cyjanoakrylem ![]() Bo powstaną smugi ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Vizzard: Ty tak mowisz na powaznie czy dla jaj? Bo juz sam nie wiem co mam robic...
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() No pewnie, że dla jaj ^_^ Na twoim miejscu - jeżeli masz paragon i było to kilka dni temu Poszedłbym reklamować ![]() Powiedziałbym, że mam markowy odtwarzacz stacjonarny Z głupia frant Pioneer albo Denon I taka rzecz ci się przytrafiła ![]() Niech wymienią oni albo dystrybutor albo producent - kto chce ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
No to w takim razie jutro sie przejde do Empiku zareklamowac plyte. I albo wymienia mi na nowy egzemplarz albo tez zwroca kase...
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Bylem dzisiaj wymienic plytke. Oczywiscie nie bylo zadnych problemow z wymiana filmu. Dla pewnosci uprzejma pani sprzedawczyni sprawdzila nowy egzemplarz na sklepowym stacjonarnym odtwarzaczu. Film bez zadnych problemow sie zaladowal. Tak wiec nie pozostalo mi nic innego jak wrocic do domku i sprawdzic plytke. I co sie okazalo? Pojawil sie taki sam problem jak przy poprzednim egzemplarzu! Dodatkowo po zainstalowaniu AnyDVD pojawia sie okno z takim komunikatem:
![]() Punkt 3 i 4 odpada - plyta jest zgodna z regionem 2 i taki tez mam ustawiony w WinDVD i AnyDVD. Punkt 1 raczej tez odpada - plytka jest nowiutka. No a punkt 2 - ja ta plyte juz wymienialem dwa razy! Jakies sugestie co mam z tym zrobic? |
![]() |
![]() |
#11 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Zobacz jeszcze na innym kompie
A dokładniej na innym czytniku ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
I chyba tak zrobie. Tak na marginesie - wlasnie wysylam mejla do LG Polska z tym problemme. Może oni coś wymysla...
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Banned
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
Cytat:
to może ci jednak naped sie.... spr. czy odtwarza inne dvd spr. u jakiegolwiek znajmego czy w kawiarence internetowj na kopie czy chodzi normalnie ten filmik ps.sam mam multum dvd i newer nie miałem takich problemów only jak wcześniej pisałem naped sie ![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Już widzę DVD-ROM LG GDR-8163B |
|
![]() |
![]() |