![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.02.2005
![]() |
![]()
Mam nagrywarke LITE-ON DVDRW LDW-851S Pentium 4 CPU 2.40GHz ddr 512
karta nVIDIA GeForce FX 5600 kopjuje film na najniżych prędkościach i często film na odtwarzaczu stacjonarnym pod koniec filmu się zrywa Do kopiowania używałem różnych programów Nero Alkohol120% sytuacja powtarza się . Też zmieniałem nośniki jednakże efekt jest ten sam. Mam około 30% braków. Przy takich samych ustawieniach http://forum.cdrinfo.pl/images/icons/icon4.gif |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.06.2004
![]() |
wgrac najnowszy BIOS ze strony producenta. jesli naped jest stary mozna sie pokusic o jego odkurzenie, nosniki bardzo wiele zmieniaja - jesli film przeskakuje - znaczy sie sa problemy z jakoscia zapisu...
opcja 2 - stacjonarka na wymarciu |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.02.2005
![]() |
ale na kompie wszystko jest OK kopia chodzi idealnie, a na stacjonarnym nie kopiowana płytka też śmiga tylkhttp://forum.cdrinfo.pl/newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=407801#o z kopią są problemy
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.06.2004
![]() |
Dlaczego film na kompie smiga a na stacjonarnym sa problemy?
Dlatego - ze naped w komputerze zazwyczaj ma klase lepsza korekcje od stacjonarki - co nie jest jednak regula. Argument drugi jest taki, ze w stacjonarce masz procesora moze z max 120 MHz (jesli dekoduje to np. format DivX) a w kompie masz takiego proca ze jak by sie zdarzylo potknac ktoremukolwiek elementowi - to taka moc obliczeniowa moze go poratowac. Typowe objawy slabej jakosci nagrania (tudziez zbyt szybkiego): - kwadraciki na ekranie (no chyba ze nieporadnie przekodowales film, ze swojej strony polecam darmowy i swietny DVD Shrink ) - zaciecie sie filmu i przeskoczenie w inne miejsce (nie zawsze do przodu ![]() Dbac o nosnik, aktualizowac w miare mozliwosci firmware, myslec (to jest element niezbedny) |
![]() |
![]() |
|
|